Susjed

Susjed - Vujčić, Marina | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vujčić, Marina
DIMENZIJA
4,55 MB
NAZIV DATOTEKE
Susjed.pdf
ISBN
6782097794259

OPIS

Jedna prosječna žena srednjih godina, podstanarka u prosječnoj stambenoj zgradi izvan centra, s prosječnim zaposlenjem u državnoj službi i prosječnim željama i nadama zaljubljuje se u susjeda kojeg svakog jutra sreće na stubištu. Osim konvencionalnog „Dobro jutro“, ne progovore niti jednu drugu riječ. S tom ljubavnom pričom, koja se odvija samo u njenoj glavi, ta prosječna žena iskoračit će iz svoje prosječnosti i preobraziti se u potpuno drugačiju osobu, a zbivanja u romanu pretvorit će se u napetu psihološku dramu. Ovo je roman o samoći, nevidljivosti i otuđenju, i ne samo u velikim stambenim zgradama gdje nitko nikoga ne poznaje, nego i u okviru obitelji i među prijateljima. Istovremeno, ovo je roman i o paranoji i ludilu. A kako čovjek poludi? U najvećem broju slučajeva postupno. Od iracionalnog zaključka da to što se pripovjedačica i njen susjed sreću na stubištu nije slučajno, do njenih sasvim ozbiljnih deluzija dovest će nas sigurno i duhovito pripovijedanje. Na puno mjesta u romanu glasno ćemo se nasmijati, ali na nekima će nam od nelagode zastati knedla u grlu. Kad priču priča luđak, to može biti komično, ili strašno, ali to često implicira i jedan neugodan zaključak: taj luđak ponekad opasno nalikuje nama samima.

Kraj noćnog izlaska često donosi određene poteškoće prilikom povratka kući. Mučnina, teturanje ili nervozan mjehur mogu napraviti veliki problem, kako na ulici, tako i u prijevozu. UŽAS U NERETVI: Susjed (78) dvije godine seksualno zlostavljao maloljetnicu, sada je napokon uhićen.

Sad čekamo sljedeći outfit: haljinu', napisala je Lana Jurčević pored fotografije muškarca u premalim bijelim papučama s uzorkom cvijeća. Žena koja tvrdi da joj je susjed ostavio poruku da njezino dijete ometa njegove pse i ptice na balkonu, podijelila je nevjerojatnu poruku na svom Twitteru Žena pod korisničkim imenom Hineman Bobbie na Twitteru je podijelila upozorenje koje je dobila od susjeda. Naime, susjedu je smetalo što se ... SUSJED Marina Vujčić (monokomedija) Prilagodba romana za kazalište: Vesna Tominac Matačić Režija: Janez Vajevec Asistent redatelja: Andrej Vajevec Igra: Vesna Tominac Matačić Autor glazbe: Zvonimir Dusper.

POVEZANE KNJIGE