Hrana za mozak – jelovnici za zdrav mozak i dugo pamćenje

Hrana za mozak – jelovnici za zdrav mozak i dugo pamćenje - Demarin, Vida i suradnice | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Demarin, Vida i suradnice
DIMENZIJA
5,97 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrana za mozak – jelovnici za zdrav mozak i dugo pamćenje.pdf
ISBN
7371420429094

OPIS

Osnažite svoj mozak hraneći ga zdravo!Prof. dr. Vida Demarin, neuropsihijatrica, ugledna je autorica brojnih stručnih knjiga i udžbenika iz područja neurologije. U njezinom bogatom izdavačkom opusu važno mjesto zauzimaju i popularne knjige koje se bave očuvanjem zdravlja i sprječavanjem bolesti mozga te poboljšanjem pamćenja. Hrana za mozak najnoviji je uradak profesorice Vide Demarin i njezinih suradnica – to je knjiga koja će pomoći svakome od nas da održimo svoj mozak zdravim, mladim i vitalnim kako bi nas besprijekorno služio do duboke starosti. Znanstveno je dokazano da hrana ima velik utjecaj na zdravlje i funkcioniranje mozga. Poznato je da kemijske tvari koje hranom unosimo u svoj organizam snažno utječu na naše pamćenje, koncentraciju, način razmišljanja i raspoloženje, no istodobno su važne u liječenju i sprječavanju mnogih bolesti – od karcinoma do depresije. Zato iskoristimo informacije koje nam nudi ova knjiga i pripremajmo najzdraviju hranu za svoj mozak! U ovoj knjizi autorice preporučuju sedamdesetak jednostavnih i brzih recepata koji sadrže namirnice provjereno korisne za očuvanje zdravlja mozga. Obroci koje predlažu poboljšat će vaše pamćenje i pozitivno će djelovati na vaše raspoloženje i moždanu aktivnost! Bez obzira na to želite li ojačati svoj mozak, spriječiti stres ili ga se riješiti, proširiti svoju memoriju ili poboljšati koncentraciju, Hrana za mozak bit će vam vodič na putu do vašeg cilja jer sadrži sjajne ideje za dnevne obroke osmišljene tako da vam pomognu ostvariti taj cilj.

Poznato je da kemijske tvari koje hranom unosimo u svoj organizam snažno utječu na naše pamćenje, koncentraciju, način razmišljanja i raspoloženje, no istodobno su važne Za bolje učenje i pamćenje, preporučuje se konzumacija tamne, gorke čokolade sa velikim udjelom kakaa ali ne više od nekoliko kockica dnevno, oko 14 grama. A ako, pak, niste ljubitelj gorke čokolade, isti učinak na vaše 'klikere' imat će mješavina jedne žličice organskog i grčkog jogurta ili pak HOMEMADE KAKAO MOUSSE . Znanstveno je dokazano da hrana ima velik utjecaj na zdravlje i funkcioniranje mozga.

... "Hrana za mozak" najnoviji je rad profesorke Vide Demarin i njenih saradnica - to je knjiga koja će pomoći svakome od nas da održimo svoj mozak zdravim, mladim i vitalnim kako bi nas besprekorno služio do duboke starosti.

POVEZANE KNJIGE