Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju

Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju - Ferrante, Elena | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ferrante, Elena
DIMENZIJA
6,78 MB
NAZIV DATOTEKE
Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju.pdf
ISBN
2259733468086

OPIS

Lila i Elena – siromašne, genijalne djevojčice iz Napulja – postale su žene. Elena je ostavila pejzaže djetinjstva za sobom, diplomirala je, objavila uspješan roman i ušla u privilegirane krugove. Lila je ostavila supruga i napornim fizičkim radom pokušava prehraniti sebe i sina. Mlade žene, svaka na svoj način, pokušavaju zgrabiti priliku da uzmaknu životu siromaštva, neznanja i podčinjenosti. A to rade u vrtlozima ideoloških previranja talijanskog društva kraja šezdesetih i sedamdesetih; svjetovima revolucionara i reakcionara, studenata i komorista, komunista i fašista, ali i u svijetu koji otvara sasvim nove mogućnosti emancipacije. Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju treći je roman iz ciklusa Genijalna prijateljica, maestralno napisane tetralogije jedne od najznačajnijih autorica našeg doba – Elene Ferrante.

... Elena Ferrante: Priča o novom prezimenu - nastavlja se temperamentna saga o dvije žene.

Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju treći je roman iz ciklusa Genijalna prijateljica, maestralno napisane tetralogije jedne od najznačajnijih autorica našeg doba - Elene Ferrante. Lila i Elena - siromašne, genijalne djevojčice iz Napulja - postale su žene. Opis - PRIČA O ONIMA KOJI BJEŽE I ONIMA KOJI OSTAJU.

POVEZANE KNJIGE