Rukopis iz Akre

Rukopis iz Akre - Coelho, Paulo | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Coelho, Paulo
DIMENZIJA
6,17 MB
NAZIV DATOTEKE
Rukopis iz Akre.pdf
ISBN
4735918726717

OPIS

»U KRUGU ŽIVOTA NE POSTOJE NI POBJEDA NI PORAZ: POSTOJE SAMO PROMJENE.«Dan je 14. srpnja 1099. godine. Jeruzalem očekuje invaziju križara koji su ga okružili. Unutar zidina, muškarci i žene svih dobi i svih vjera okupili su kako bi čuli mudre riječi tajanstvena čovjeka poznatog pod imenom Kopt. „Nitko ne zna što nam donosi sutra, jer svaki dan nosi sa sobom dobre i loše trenutke. Naše poslanje nije da onima koji će naslijediti zemlju ispričamo što se dogodilo na današnji dan; za to će se pobrinuti povijest. Razgovarajmo o svagdašnjem životu, o teškoćama s kojima smo se morali suočavati iz dana u dan.“ Ljudi su započeli s pitanjima o porazu, borbi, neprijateljima, a razgovor s Koptom pretvorio se u promišljanja o životu, ljubavi, uspjehu, o svemu onom što budućnost nosi. “Što je uspjeh?” pitali su Kopta. “Uspjeh je kada svake večeri možemo poći u krevet s mirom u duši“, odgovorio je. Danas, mnogo stoljeća poslije, riječi tog mudrog čovjeka sačuvane su kao zapisi o ljudskim vrijednostima koje se ne mijenjaju s vremenom. Rukopis iz Akre otkriva nam da ono tko smo, čega se bojimo i čemu se nadamo u budućnosti dolazi iz znanja i vjerovanja koje možemo pronaći u sebi samima, a ne u onome što nas okružuje.

godine. Jeruzalem očekuje invaziju križara koji su ga okružili.

Ova kratka priča dio je Coelhovog romana "Rukopis iz Akre", a njezin je cilj podsjetiti nas koliko je važno pokazati ljubav... "Rukopis iz Akre", roman Paula Coelha, otkriva nam da ono što jesmo, čega se bojimo i čemu se nadamo u budućnosti, dolazi iz znanja i vjerovanja koje možemo pronaći u nama samima, a ne u onome što nas okružuje. Upravo to razmišljanje odlično je sažeto u ovom kratkom ulomku iz tog romana… »U KRUGU ŽIVOTA NE POSTOJE NI POBJEDA NI PORAZ: POSTOJE SAMO PROMJENE.« Dan je 14.

POVEZANE KNJIGE