Ovo mijenja sve

Ovo mijenja sve - Klein, Naomi | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Klein, Naomi
DIMENZIJA
3,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Ovo mijenja sve.pdf
ISBN
7594777523447

OPIS

ZABORAVITE SVE ŠTO STE MISLILI DA ZNATE O GLOBALNOM ZAGRIJAVANJU. U svojoj najprovokativnijoj knjizi dosad, Naomi Klein, autorica utjecajnih bestselera No Logo i Doktrina šoka, istražuje najveću prijetnju s kojom se čovječanstvo ikad suočilo: ratom koji postojeći ekonomski model vodi protiv života na Zemlji. Naomi Klein kanadska je autorica, aktivistica, novinarka i sveučilišna profesorica. Stalna je kolumnistica časopisa The Nation i The Guardian, dopisnica Rolling Stonea, kao i vanjska urednica Harper’s Magazinea. Članica je upravnog odbora ekološke organizacije 350.org i stipendistica Zaklade Puffin na Institutu Nation. Knjiga Ovo mijenja sve (This Changes Everything) objavljena je 2014. u kojoj je dobila priznanje “Hilary Weston Writers’ Trust Prize”. Časopis Observer proglasio ju je knjigom godine, a ugledni dnevni list New York Times uvrstio na svoj popis stotinu najvažnijih knjiga iste godine. Naomi Klein u njoj razotkriva mitove koji su često povezani s raspravama o klimatskim promjenama, iznoseći pritom „neugodnu istinu“ da globalno zagrijavanje nema toliko veze s emisijama ugljičnog dioksida koliko s ideologijom slobodnog tržišta, odnosno kapitalizmom. Klimatske promjene, kojima zadnjih godina u sve većoj mjeri svjedočimo, poziv su na buđenje cijele civilizacije, snažna poruka o potrebi za brzim djelovanjem i reformama izrečena jezikom požara, poplava, oluja i suša. Ipak, u trenutačnoj egzistencijalnoj krizi Klein vidi nešto pozitivno: mogućnost za odbacivanje propalih ekonomskih sustava, preobrazbu globalne ekonomije i preuređenje naših političkih sustava. No, jesmo li sposobni sve to izvesti na vrijeme? Ništa nije sigurno. Ništa osim činjenice da klimatske promjene mijenjaju sve. A još samo kratko priroda te promjene bit će na našoj strani… “Možda prva potpuno iskreno napisana knjiga o klimatskim promjenama.” Bryan Walsh, Time “Najbolja knjiga o klimatskim promjenama nakon dugo vremena – velikim dijelom zato što govori mnogo više.” Bill McKibben, autor knjige Kraj prirode i suosnivač organizacije 350.org

/ 12:29 [FOTO/VIDEO] Peugeot ima novi logotip: 'Lavlja marka' ne mijenja samo vizualni izgled, ovo je najava dublje promjene. Autor: Zvonimir Martinčević; Zadnja izmjena 26.02.2021 10:53; Objavljeno 26.02.2021 u 09:42 Zaboravite sve što ste mislili da znate o globalnom zagrijavanju.

u 07:08 Nove i ponešto blaže epidemiološke mjere stupaju danas na snagu, a na svoje će ponajprije doći oni koji su se zaželjeli omiljene kave iz svog kafića i vježbanja u teretani. Na sve primjedbe i prigovore Prodavatelj će odgovoriti najkasnije u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora. Kako bi Prodavatelj sukladno članku 10.

POVEZANE KNJIGE