Kako razmišljaju psi

Kako razmišljaju psi - Coren, Stanley | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Coren, Stanley
DIMENZIJA
9,75 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako razmišljaju psi.pdf
ISBN
3303463517177

OPIS

Proniknite u pseći umPitate se umiju li psi brojati? Jesu li skloni umjetnosti? Može li pas naučiti obaviti nešto samo promatrajući kako to čini drugi pas ili čak čovjek? Sanjaju li psi? Kakva je priroda pseće osobnosti? Mogu li psi predosjetiti potrese ili otkriti tumore? Koja su pseća ponašanja čvrsto definirana, a koja možete mijenjati?Kažu da su psi oličenje svih ljudskih osobina, ali bez poroka. Henry James napisao je da je njegov pas razborit i pristojan, a Platon da pas ima dušu filozofa. Tijekom godina druženja s ljudima psi su nas podučili mnogočemu: odanosti i hrabrosti te promišljenosti. Pa ipak, unatoč tisućljetnim dokazima o promišljenosti pasa, malo je sustavnih istraživanja o tome što se uistinu odvija u psećoj glavi; štoviše, neki se čak pitaju mogu li psi razmišljati! Dr. Stanley Coren, ugledni psiholog i svjetski stručnjak za ponašanje i obuku pasa, u ovoj nas knjizi upoznaje s vodećim spoznajama o psima. Predočava nam fascinantnu sliku načina na koji psi interpretiraju svoj svijet i svoje vlasnike, kako rješavaju probleme te kako uče i usvajaju nove informacije. Omogućuje nam da svijet gledamo psećim očima, osluškujemo psećim ušima pa čak i da ga osjetimo psećim nosom. Pomaže nam da razumijemo šašava izmotavanja i iracionalna ponašanja pasa, ali i da spoznamo visine psećeg intelekta te osvijestimo dubine našeg nerazumijevanja onoga što se odvija u psećem umu. Uz mnoštvo korisnih informacija i čvrstih znanstvenih dokaza, ovaj razigrani vodič donosi praktične savjete i mudrosti koji vlasnicima pasa pomažu da na najbolji način poduče svoje pse novim vještinama i shvate zašto kažnjavanje nije djelotvorno, kako pas uči voljeti ili plašiti se, kako štene odgojiti u „savršenoga“, emocionalno zdravoga, zainteresiranoga, sretnog i poslušnog psa…

Ostali psi ponašat će se prilično neugodno zbog grđenja ili drskosti, a čim završite, jasno je da više uopće ne razmišljaju o tome - kaže Simon. Kako psi zaista razmišljaju? Da li ste ikad razmišljali kako psi razmišljaju, zašto vas ponekad ne slušaju ili su suviše uplašeni i pokorni. Da biste znali odgovore na ova pitanja bilo bi dobro da znate ove stvari. KAKO RAZMIŠLJAJU PSI << PRETHODNI.

Kada vam pas donese svoju omiljenu igračku. Ljudski um s višom razinom inteligencije ima drugačiju "žicu" za neke stvari, kažu istraživači. Novo istraživanje sugerira da je inteligencija povezana s regijom iz koje dolazite, a povećava se smanjenom interakcijom između ljudi..

POVEZANE KNJIGE