Kako preboljeti gubitak voljene osobe

Kako preboljeti gubitak voljene osobe - Blair, Pamela | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Blair, Pamela
DIMENZIJA
6,15 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako preboljeti gubitak voljene osobe.pdf
ISBN
2344702064088

OPIS

Iscrpan vodič kroz proces žalovanja i put prema oporavkuSmrt voljene osobe bolna je trauma koju je iznimno teško prihvatiti. Gubitkom voljene osobe urušava se i emocionalni karakter našega bića. Strah od nove, nepoznate i nepredvidive dimenzije života prijeti našem duševnom opstanku, a mnoge obitelji i pojedinci proživljavaju veliku patnju iza zatvorenih vrata iako u takvim situacijama trebaju pomoć. Knjiga Kako preboljeti gubitak voljene osobe nudi utjehu svima koji su doživjeli smrt bliske osobe – djeteta, brata ili sestre, roditelja, bračnog druga, prijatelja… Ona će im pomoći da se nose s boli i iznova počnu graditi svoje živote. Autorice dr. sc. Pamela D. Blair i Brook Noel, koje su i same proživjeletragična iskustva, iznose osobne potresne priče, svoje i ožalošćenih osoba s kojima su razgovarale pišući ovu knjigu. Bave se fenomenom iznenadne smrti, ulogom smrti u životima ožalošćenih, a dotiču se i teških tema poput samoubojstva, prometnih nesreća i prirodnih katastrofa sa smrtnim ishodima… U svojim analizama, među ostalim, istražuju i ulogu religije u procesu žalovanja, razlike u načinu žalovanja kod muškaraca i žena, kao i postojeće zablude vezane uz žalovanje. Knjiga Kako preboljeti gubitak voljene osobe upoznat će čitatelje s brojnim tehnikama koje će im pomoći da olakšaju svoju duševnu bol. U njoj će otkriti na koje se načine mogu suočiti sa životom koji slijedi nakon gubitka ne bi li tako potaknuli svoje ozdravljenje. Ova knjiga drukčija je od svih ostalih i nemam riječi kojima bih opisao koliko je dragocjena. U njoj nalazimo razumijevanje. Nalazimo potporu. Nalazimo utjehu. Ona isijava svjetlost i drži nas za ruku. Ona je, kao ni jedna druga knjiga napisana na tu temu, napisana zbog nas. Ona je tu da bi nam pomogla u trenutcima nepodnošljive tjeskobe i boli. Art Klein, autor knjige Dad and SonBez obzira na to borite li se s gubitkom člana obitelji, bliskog poslovnog suradnika ili prijatelja, ovaj vodič može vam pomoći da preživite, ustrajete i što je još važnije… da se oporavite. Časopis Rebecca

U istini, smrt ne postoji, samo prelazak duše u drugu dimenziju. Ovo putovanje je beskonačno, kao što je i kapacitet svake duše.

U takvim situacijama je proces tugovanja kraći i gubitak voljene osobe se može preboljeti nakon nekoliko mjeseci. No, kada se smrt dogodi bez smislenog objašnjenja tugujući su često tjeskobni i zbunjeni. Gubitak voljene osobe može aktivirati puno briga i strahova, možemo osjećati strepnju, bespomoćnost i nesigurnost.

POVEZANE KNJIGE