K2 trijumf i tragedija

K2 trijumf i tragedija - Božić, Stipe | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Božić, Stipe
DIMENZIJA
5,47 MB
NAZIV DATOTEKE
K2 trijumf i tragedija.pdf
ISBN
8826354549146

OPIS

Najuspješniji hrvatski alpinist svihvremena osvojio je tri najviša svjetska vrha (Mount Everest, K2 iKangchenjunga), popeo se na najviše vrhove svih kontinenata teispenjao sve najteže alpske stijene. Mnogi od tih uspona bili su iznimnoteški i opasni, mnogi su, na žalost, uzeli i ljudske žrtve, ali za samog Božićanajopasniji je bio uspon na drugi najviši vrh svijeta, 8611 metara visoki K2.Upravo zbog velikog broja žrtava, K2 alpinisti zovu “Divljom planinom” ismatraju je najopasnijom od svih osamtisućnjaka, puno težom za uspon od samogEveresta. Knjiga K2 – trijumf i tragedija potresna jei dramatična priča o usponu na tu “Divlju planinu, sportskom trijumfukoji se prilikom silaska s vrhapretvorio u tragediju i grčevitu borbu zapreživljavanje. Stipe Božić autor je više alpinističkih i putopisnih knjiga,ali upravo u ovoj knjizi ispripovijedao je svoje najdramatičnije penjačkoiskustvo, koje ga je dovelo do psihičkog i fizičkog ruba, i tijekom kojeg seneprestano borio i za svoj život i za život svojih penjačkih partnera. »Na planini K2 granica između pobjede itragedije osobito je tanka. Godine 1993. ni mi tog iskustva nismo bilipošteđeni.« VikiGrošelj “Dramatično, potresno i sjajno napisano.Najveće iskušenje najuspješnijeg hrvatskog alpinista.” Zoran Ferić

na taj vrh u planinskom lancu Karakoruma popela su se svega 302 čovjeka dok ih se na Mount Everest do istog vremena popelo više od pet tisuća. K2 poznat je i kao "Divlja planina", zbog najviše stope smrtnosti penjača na visinama iznad 8000 metara. Knjiga K2 - trijumf i tragedija potresna jei dramatična priča o usponu na tu "Divlju planinu, sportskom trijumfukoji se prilikom silaska s vrha pretvorio u tragediju i grčevitu borbu zapreživljavanje.

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija .

POVEZANE KNJIGE