Djevojka, žena, drugo

Djevojka, žena, drugo - Evaristo, Bernardine | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Evaristo, Bernardine
DIMENZIJA
11,6 MB
NAZIV DATOTEKE
Djevojka, žena, drugo.pdf
ISBN
3367376124957

OPIS

Djevojka, žena, drugo Dobitnica nagrada Booker, British Book Awards, Fiction Book of the Year, besteler broj jedan Sunday Timesa, roman koji se prevodi u više od 30 zemalja – puno je toga što se veže uz roman “Djevojka, žena, drugo” Bernardine Evaristo. Od Newcastlea do Cornwalla, od prabaka rođenih početkom dvadesetog stoljeća do tinejdžerica dvadeset prvog, roman slijedi svojih dvanaest likova na osobnim putovanjima kroz prostor i vrijeme tijekom proteklih stotinu godina. Svaka od njih u potrazi je za nečim – bila to zajednička povijest, neočekivana budućnost, mjesto koje bi mogla nazvati domom, osjećaj pripadnosti, ljubavnik ili ljubavnica, izgubljena majka ili otac, ili tek tračak nade… Ovo je roman o budućnosti, o prošlosti. On je fikcija, on je povijest. Ovo je roman o tome tko smo danas. Bernardine Evaristo prva je crnkinja koja je osvojila prestižnu nagradu Booker, a nagradu je podijelila s Margaret Atwood za roman “Svjedočanstva”, što se dogodilo tek treći put u povijesti te nagrade. Roman pun strasti, britak poput oštrice noža, pršti od energije i humora… Briljantan. Žiri za dodjelu nagrade Booker Roman pun strasti, britak poput oštrice noža, pršti od energije i humora… Briljantan. Žiri za dodjelu nagrade Booker Snažan, hrabar, seksi roman koji praskom otvara pogled u svijet koji tek trebamo upoznati. Sunday Times U rukama Bernardine Evaristo bilo koja priča iz bilo kojeg vremena počinje vibrirati silnom životnom energijom. Ali Smith

godine, odmah nakon svojeg dolaska u knjižare postao hit. Prema podacima portala Moderna vremena, u prosincu je bio i najprodavaniji prozni naslov u Hrvatskoj, svrgnuvši s trona veliki prošlogodišnji hit "Lažljivi ... Prema podacima portala Moderna vremena, Bookerom nagrađen roman "Djevojka, žena, drugo" Bernardine Evaristo u prosincu je bio i najprodavaniji prozni naslov.

Kao majka, kao žena, kao kćer ili prijateljica. Mislim da će se svaka žena naći u ovoj knjizi bez obzira što su junakinje uglavnom crnkinje ili mulatkinje.

POVEZANE KNJIGE