Dijamantni faraon

Dijamantni faraon - Krmpotić, Vesna | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Krmpotić, Vesna
DIMENZIJA
11,91 MB
NAZIV DATOTEKE
Dijamantni faraon.pdf
ISBN
5958611471290

OPIS

Poslije toliko knjiga i toliko putovanja (kao i da knjige nisu putovanja!), poslije svih zbirki stihova, pripovijednih, esejističkih i drugih naslova, Dijamantni faraon otkriva se kao jedan od zaštitnih znakova Vesne Krmpotić.Kao Europljanka koja je duhovno putovanje identificirala s fizičkim, napajajući se ponajprije mitologijama drevnog Egipta i Indije, Vesna Krmpotić na različite načine i u različitim formama svjedoči o svijetu koji je jedan i jedinstven. U slučaju Dijamantnog faraona, pitanje žanrovskog određenja gotovo je suvišno: jer u njemu se zbrajaju priča i putovanje, a možda najviše pjesništvo i mudrost autorice koja svoju mladost krijepi na najstarijim izvorima. I ova knjiga, kao i sve koje je potpisala Vesna, nije ništa više – ali ni manje – nego biografija duše, tekst koji se kao kakva premetaljka može čitati sprijeda i straga, slijeva i zdesna, a da se ne gubi smisao i da se, rujući naizgled po površini, dospije do vratolomnih dubina. Vesna Krmpotić je već davno jedna od karijatida hrvatske književnosti.

CITIRANJE Poslije toliko knjiga i toliko putovanja (kao i da knjige nisu putovanja!), poslije svih zbirki stihova, pripovijednih, esejističkih i drugih naslova, "Dijamantni faraon" otkriva se kao jedan od zaštitnih znakova Vesne Krmpotić. Vesna Krmpotić: Dijamantni faraon. Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 500 kn Dijamantni faraon, Vesna Krmpotić Autor: Vesna Krmpotić Izdavač: Prosvjeta - Zagreb, 1981.

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 500 kn Dijamantni faraon, Vesna Krmpotić Autor: Vesna Krmpotić Izdavač: Prosvjeta - Zagreb, 1981. Tvrd povez, 250 str.

POVEZANE KNJIGE