Clapton autobiografija

Clapton autobiografija - Clapton, Eric | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Clapton, Eric
DIMENZIJA
6,80 MB
NAZIV DATOTEKE
Clapton autobiografija.pdf
ISBN
2123591293573

OPIS

Nesvakidašnje intimno i otvoreno, Eric Clapton u ovoj dirljivoj i iskreno pisanoj autobiografiji otkriva priču o svom burnom životu Eric Clapton nije samo rock-zvijezda, on je ikona, živo utjelovljenje povijesti rock-glazbe. Dobro poznat po povučenosti u profesiji čiji su temelji samoreklama, hvalisanje i pokretljivost, sad bilježi, prvi put, kroniku svojih osobnih i profesionalnih putova. Rođen kao nezakonito dijete, 1945. godine, odgajan kod bake i djeda, Eric nikad nije upoznao oca, a do svoje devete godine živio je vjerujući da mu je prava majka zapravo sestra. U prvim tinejdžerskim godinama utjehu traži u gitari, a njegova nesvakidašnja nadarenost pretvorit će ga u kultnu pojavu i heroja britanskih klubova, te neke njegove obožavatelje potaknuti da po zidovima londonske podzemne željeznice počnu ispisivati grafite ”Clapton je Bog”. Nastankom skupine ”Cream”, prve supergrupe rock-glazbe, postaje svjetski poznata zvijezda, no međusobni su sukobi u samo dvije godine okončali postojanje tog sastava. Njegove suradnje sa ”Blind Faith”, ”Delaney and Bonnie and Friends” te ”Derek and the Dominos” bile su kratka vijeka, no stvorile su neke od najtrajnijih hitova u povijesti, među kojima i već klasičnu ”Laylu”. Potkraj šezdesetih godina nastupa kao gost s Jimijem Hendrixom i Bobom Dylanom, Beatlesima, Rolling Stonesima i dugogodišnjim prijateljem Georgeom Harrisonom. Tijekom te suradnje uspio se smrtno zaljubiti u Harrisonovu suprugu Pattie Boyd, a ta ga je naizgled neuzvraćena ljubav stjerala u najdublju depresiju, samonametnuto izgnanstvo i ovisnost o drogama. Početkom sedamdesetih pobijedio je ovisnost i izdao legendarni album ”461 Ocean Boulevard” s hitom ”I Shot the Sheriff”. Zatim slijedi platinasti album ”Slowhand” s hitom ”Wonderful Tonight”, dirljivom ljubavnom pjesmom posvećenom Pattie s kojom se, naposljetku, vjenčao krajem 1977. No, nedugo zatim, Eric je heroin zamijenio drugim omiljenim porokom, alkoholom, čime je naštetio vlastitoj glazbi i izazvao propast braka. U osamdesetima je uspio pobijediti alkoholizam i postati otac, ali upravo u trenutku kad se činilo da mu se život vraća u normalu, doživio je strašan udarac – njegov voljeni četverogodišnji sin Conor poginuo je u nesvakidašnjem udesu. U nekim ranijim godinama Eric bi se s tom tragedijom suočio bježeći u svijet ovisnosti. Kao daleko snažnija osoba, utočište je pronašao u glazbi, odgovarajući na tragediju bolno prelijepom pjesmom ”Tears in Heaven”. Ovo je sjajno napisana povijest čovjeka koji je preživio i dostigao vrhunce uspješnosti usprkos nesvakidašnjim demonima. Jedna od najdirljivijih autobiografija našeg vremena.

... Clapton autobiografía, Clapton, Eric, $395.00. «ENCONTRÉ UN PATRÓN EN MI COMPORTAMIENTO QUE LLEVABA AÑOS REPITIÉNDOSE, DÉCADAS INCLUSO.

To je jedno od najubedljivijih memoarskih štiva našeg vremena. Za više imformacija posetite internetsku stranicu ericclapton.com, koja sadrži i EC Acess za zvanični fan klub.www.ericclapton.comwww ... Autobiografija Erika Kleptona neoriginalnog naziva „Clapton: The Autobiography" našla se na drugom mestu liste bestselera „Njujork tajmsa" već u prvoj sedmici prodaje.

POVEZANE KNJIGE