SQ – Duhovna inteligencija, suštinska inteligencija

SQ – Duhovna inteligencija, suštinska inteligencija - Marshall, Ian | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marshall, Ian
DIMENZIJA
6,65 MB
NAZIV DATOTEKE
SQ – Duhovna inteligencija, suštinska inteligencija.pdf
ISBN
7904396299753

OPIS

Početkom dvadesetog stoljeća, kada su psiholozi pronašli način mjerenja inteligencije, Aristotelova definicija čovjeka kao racionalne životinje prerasla je u opsjednutost IQ-om. Sredinom 1990-tih Daniel Goleman popularizirao je istraživanje o emocionalnoj inteligenciji, EQ-u, ističući da je EQ osnovni preduvijet za primjereno korištenje IQ-a. Na ulazu u dvadeset prvo stoljeće postoji dovoljno dokaza s područja psihologije, neurologije, antropologije i kvantnih znanosti na osnovi kojih se može zaključiti da postoji i treći Q – SQ ili duhovna inteligencija. Za razliku od IQ-a, kojeg imaju i računala, i EQ-a koji je prisutan u viših sisavaca, SQ je svojstven isključivo ljudima i, prema riječima autora, ta je inteligencija temelj ostalih dviju. On je povezan s ljudskom potrebom za smislom, jednom od ključnih tema upravo na ulazu u novo stoljeće. SQ je u osnovi naše potrebe za smislom i sposobnosti poimanja smisla, stvaranja vizija i vrijednosti. On nam omogućava da sanjamao i da se borimo. On je u pozadini svega onog u što vjerujemo i utjecaja tih vjerovanja i vrijednosti na naše postupke i oblikovanje vlastitog života. Ova knjiga istražuje znanstvene dokaze o postojanju SQ-a i pokazuje kako ga možemo testirati, poboljšati i razviti.

SQ DUHOVNA INTELIGENCIJA - SUŠTINSKA INTELIGENCIJA by danah zohar, ian marshall -. nepoznate vrste ljudske inteligencije koja upravlja racionalnom (IQ) i emocionalnom . Duhovna inteligencija - Suštinska inteligencija Danah Zohar, Ian Marshall, Autor.

Maršal, SQ: duhovna inteligencija: krajnja inteligencija , Svetovi, Novi Sad, 2000, str. 20-23 12 Isto, 273 - 278 ŠKOLA BIZNISA Nau č nostru č ni č asopis SQ DUHOVNA INTELIGENCIJA - SUŠTINSKA INTELIGENCIJA by danah zohar, ian marshall In this situation, Biljana saved me.

POVEZANE KNJIGE