Božja znanost

Božja znanost - Schroeder, Gerald L. | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Schroeder, Gerald L.
DIMENZIJA
4,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Božja znanost.pdf
ISBN
2666964631760

OPIS

Biblija je možda glavni izvor tvrdnje o postojanju smisla našeg postojanja. Ali razumijevanje uzroka te svrhe, kako je prije mnogo stoljeća ustvrdio Maimonides, može se pronaći samo poznavanjem fizičkog svijeta. Da dobije to znanje teolog se mora pretvoriti u znanstvenika. Znanost i Biblija su sukladne, a ne međusobno isključive. Poznavanje prirodnih zakona, koji iz bijele Sunčeve svjetlosti izdvajaju modro i njime boje naše dnevno nebo ili na kraju dana pretvaraju to isto Sunce u blještavu narančastocrvenu kuglu, može samo povećati divljenje prema finesama stvaranja. Znanstvena otkrića su omogućila mjerljive pokazatelje jednog vida našeg svijeta koji prelazi materijalno. SADRŽAJ Popis ilustracija Prolog: Kolega je navršio šezdesetu Je li znanost zamijenila Bibliju? Velika rasprava Novo približavanje: znanost, znanstvenici i Biblija Starost svemira: šest dana i petnaest milijardi godina Šest dana postanka Božja narav: biblijska očekivanja za neograničenog i posvuda prisutnog Stvoritelja Život: počela i razvoj Evolucija: statistika nasuprot nasumičnih mutacija Urar i ura Podrijetlo čovječanstva Znanost slobodne volje Zašto se zbivaju loše (i dobre) stvari Kruh sa Zemlje: svemir ugođen za život Epilog: Dobro, a što je s dinosaurima? Dodatak: Kozmičko pozadinsko zračenje kao univerzalni sat Poteškoće u procjeni starosti svemira Razlog postojanja biblijskog kalendara Dugovječnost u vrijeme Adama i Eve Treći dan postanka Potop i Noino doba Bilješke Zahvale Kazalo biblijskih citata Opće kazalo

Mario Straga. 18 srpnja, 2012 u 8:45 am Javna rasprava s temom "Božja čestica - je li znanost nova religija?" održana je u utorak, 12.

sc. Boran Berčić (izvanredni profesor na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci), dr.

POVEZANE KNJIGE