Žene u Titovoj sjeni

Žene u Titovoj sjeni - Simčić, Miro | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Simčić, Miro
DIMENZIJA
3,48 MB
NAZIV DATOTEKE
Žene u Titovoj sjeni.pdf
ISBN
9195570074101

OPIS

Fama o Josipu Brozu kao socijalističkom caru i velikom ženskaru, pojavom knjige novinara Mire Simčića Žene u Titovoj sjeni ozbiljno je dovedena u pitanje.Žensko pitanje bilo je važna sastavnica prijeratnih ideala jugoslavenskih revolucionara, pa je ono i u socijalizmu dobilo zaslužen tretman. S površine gledano, Josip Broz imao je pet velikih ljubavi i bio je sve samo ne osamljen čovjek. Zaronimo li dublje, otkrivamo šokantnu istinu: Tito je, unatoč svom nedvojbenom šarmu kod žena, uglavnom bio nesretan i osamljen muškarac, bilo zbog nekoliko naprasnih smrti svojih partnerica, bilo zbog najdugovjekijega braka, naravno s Jovankom (Budisavljević) Broz, koji se, kad je već bio star i onemoćao muškarac, pretvorio u pravi pakao zbog njezine neskrivene vlastohlepljivosti i psihičkog rastrojstva. Osim tematiziranja Titovih partnerica, Simčić nas upoznaje i s dosad nepoznatim detaljima političkih i inih intriga koje su se iz dana u dan vrtoglavo smjenjivale na dvoru Brozovih, na Dedinju, te nam portretira galeriju likova koji su obilježili jugoslavensku socijalističku epohu, prije svih Ivana Stevu Krajačića koji je bio Jovankin mentor i osoba iz sjene koja je gotovo sudbinski utjecala na ondašnju jugoslavensku politiku, ali, čini se, i na stvaranje hrvatske države.

S površine gledano, Josip Broz imao je pet "velikih ljubavi" i bio je sve samo ne ... No, o tome sam dosta pisao u knjizi »Tito bez maske«. Na neki način »Žene u Titovoj sjeni« nastavak su »Tita bez maske«.

Find items in libraries near you ... Lovrić: "Obnovili smo 123 škole, no na nekima će radovi potrajati do 2022." Fama o Josipu Brozu kao "socijalističkom caru" i velikom ženskaru, pojavom knjige novinara Mire Simčića 'Žene u Titovoj sjeni' ozbiljno je dovedena u pitanje. "Žensko pitanje" bilo je važna sastavnica prijeratnih ideala jugoslavenskih revolucionara, pa je ono i u socijalizmu dobilo zaslužen tretman.

POVEZANE KNJIGE