U što vjerujem?

U što vjerujem? - Tolstoj, Lav Nikolajevič | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Tolstoj, Lav Nikolajevič
DIMENZIJA
4,51 MB
NAZIV DATOTEKE
U što vjerujem?.pdf
ISBN
9561972407715

OPIS

Ogled U što vjerujem?, izrazito kontroverzan u vrijeme nastanka (cjelokupna naklada zaplijenjena je u tiskari, iako je Tolstoj i tada bio jedan od najpoznatijih svjetskih pisaca), donosi autorov konačni stav o religijskim pitanjima i prakticiranju vjere. Poduzimajući minucioznu egzegezu, briljantnim stilom i oštrinom, Tolstoj interpretira mjesta iz svetih tekstova koja nalazi suprotstavljenima onome što on želi živjeti: Kristovu nauku.Uspoređujući različita izdanja i prijevode, autor zaključuje da kontradikcija zapravo nema – Spasitelj je vrlo jasno izrekao svoju poruku, i ona je u početku nedvosmisleno i zapisana. Sva iskrivljenja, koja su tolika da zapravo u potpunosti izvrću izvorno učenje, dolaze iz kasnijih prijepisa i prepravki koje, autor zaključuje, nisu nimalo slučajne. One su redom posljedica crkvenog iskrivljenja nauka, metode kojom je institucija u koju sam Krist nije mnogo polagao, zadobila i zadržala moć i vlast. Tolstojev antiklerikalni napad iznimno je dalekosežan i ubojit, pogotovo uzme li se u obzir snaga koju Crkva u ondašnjoj Rusiji ima, te Tolstojev ugled u ondašnjem – kao, uostalom, i današnjem – svijetu.

... Vjerujem u anđele - Tajanstvena djevojka osvoji srce poštara Šime - Pogledajte video i opis za film Vjerujem u anđele (Vjerujem u anđele) ... koja stjecajem okolnosti saznaje za Šimin hobi.

Svi su spremni pa tako i Dominik Livaković. Loše vrijeme? Uopće ne razmišljamo o stvarima na koje ne možemo utjecati.

POVEZANE KNJIGE