Žene koje pretjerano razmišljaju

Žene koje pretjerano razmišljaju - Nolen Hoeksema, Susan | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Nolen Hoeksema, Susan
DIMENZIJA
12,53 MB
NAZIV DATOTEKE
Žene koje pretjerano razmišljaju.pdf
ISBN
7221559668566

OPIS

Kako se osloboditi epidemije pretjeranog razmišljanja i ovladati životom.Jeste li skloni pretjeranom razmišljanju? Budite li se noću, pokušavajući predvidjeti potrebe svoje djece ili stvoriti strategiju skrbi za svoje ostarjele roditelje? Potiče li vas vaša karijera da neprestano razmišljate o učinjenim izborima i o onima s kojima ćete se suočiti? Muče li vas negativne misli o vlastitom tijelu ili zdravlju? Nosite li se teško s gubicima i neuspjesima?Mnogo je razloga da budemo sretne i osjećamo sigurnost. Ipak, mnoge od nas u trenutku stanke u obavljanju dnevnih aktivnosti bivaju uvučene u vrtlog zabrinutosti, razmišljanja i nekontroliranih osjećaja koji sve više i više usisava naše emocije i energiju. Zahvaća nas epidemija pretjeranog razmišljanja – i odnosi bujica negativnih misli i osjećaja, koji nas preplavljuju, narušavajući našu djelotvornost i zdravi život. Muče nas temeljna pitanja: – Tko sam? – Što činim s vlastitim životom? – Što drugi misle o meni? – Zašto nisam sretna i zadovoljna? Odgovore ne nalazimo lako i brzo, stoga istražujemo, razmišljamo i brinemo sve više. Dr. sc. Susan Nolen-Hoeksema profesorica je psihologije na Michiganskom sveučilištu. Diplomirala je na Yaleu, a doktorirala na Pennsylvanijskom sveučilištu. Njezino nagrađeno istraživanje dotirale su mnoge institucije – od Nacionalnog instituta za mentalno zdravlje i nacionalne znanstvene zaklade do nekoliko privatnih organizacija. Autorica je mnogih stručnih knjiga i brojnih članaka. Sa suprugom i sinom živi u Ann Arboru u Michiganu.

A da bi se izašlo iz začaranog kruga morate najprije shvatiti što je sve pretjerano razmišljanje i u kojoj mjeri vi pretjerano razmišljate. 20 savjeta kojih se njegovane žene pridržavaju - Sigurni smo da ih znate: to su žene koje čak i u 6 ujutro nekim čudom uspiju izgledati savršeno sređeno, nikada nemaju masnu kosu, izrast niti lošu manikuru. Graciozno izdrže cjelovečernje plesanje u štiklama od 13 centimetara dok se vi pokraj njih gegate kao pingvin i glasate kao mačka u veljači; čak i na kampiranju izgledaju kao ... "Najbolji primjer je ako pijete mlijeko ili jedete sir, a zatim ste pretjerano naduti i osjećate grčeve", pojašnjava dr.

08/03/2019 01/04/2019 Akademija Art; KNJIGA; Autor: Nolen Hoeksema, Susan. Kako se osloboditi epidemije pretjeranog razmišljanja i ovladati životom.

POVEZANE KNJIGE