Prerada smokava

Prerada smokava - Mujić, Ibrahim: Kalić, Sandra:Šarolić, Mladenka: Gugić, Mirko | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mujić, Ibrahim: Kalić, Sandra:Šarolić, Mladenka: Gugić, Mirko
DIMENZIJA
5,87 MB
NAZIV DATOTEKE
Prerada smokava.pdf
ISBN
2605010130255

OPIS

Obiljem korisnih informacija i savjeta ovaj priručnik može pomoći svima koji žele naučiti nešto o industrijskoj preradi smokava i preradi u domaćinstvima. Knjiga daje pregled domaćih i novouvedenih sorti smokava u Hrvatskoj, podatke o morfološkim karakteristikama smokava te njihovim kemijskim i nutritivnim učincima, informacije o dozrijevanju, berbi i transportu plodova, fiziologiji smokava nakon branja, načinima skladištenja, čuvanja, i klasiranja svježih smokava, njihovoj preradi (sušenje, izrada octa, želiranje, izrada slatkog od smokava, smokve u prahu, smokva u kozmetici itd.). Knjiga je namijenjena studentima studija Mediteranska poljoprivreda, prehrambenim tehnolozima i proizvođačima hrane koja se bavi preradom smokava.

Što je pektin i čemu služi? Pektin je prirodno sredstvo za želiranje i povećanje volumena hrane. On se proizvodi iz voća. UZGOJ SMOKAVA .

U zimskim su danima sladak i zdrav obrok. OPG MATAK proizvodnja i prerada voća i povrća, Razanac. 3,560 likes · 41 talking about this · 12 were here.

POVEZANE KNJIGE