Sante leda

Sante leda - Đorđević, Veljko | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Đorđević, Veljko
DIMENZIJA
8,96 MB
NAZIV DATOTEKE
Sante leda.pdf
ISBN
5243725607531

OPIS

(ljubić s predumišljajem) Kada psihijatar, i to ugledni, kao što je Veljko Đorđević, napiše ljubavni roman, odmah na početku možete zaboraviti sve uvriježene sudove o požudi, seksu za jednu noć, nevjeri, povjerenju, kao i o bajkovitom završetku „živjeli su sretno do kraja života”. S predumišljajem koristeći jednostavne tehnike pripovijedanja o ljubavi, Đorđević piše tvrde egzistencijalne, ali i empatične stranice na kojima svoje likove – emotivno zatomljenu i na posao usredotočenu liječnicu i slikara koji je izgubio smisao i inspiraciju – suočava s njima samima, životnim propustima i posljedicama njihovih izbora. Pitanja i odgovori koji slijede nadilaze zadanosti žanra, postajući uniseks štivo, jednako zanimljivo i ljubićima sklonijoj ženskoj, a navodno i za te emocije nezainteresiranoj muškoj publici.

Sante leda nalaze se u oceanima blizu Antarktika, u morima Arktika i sub Arktika, u arktičkim fjordovima, ali i po jezerima koje pune glečeri. Santa leda teži samo osam devetina težine morske vode, tako da samo jedna devetina ledenog brijega strši iznad mora, a osam devetina je potopljeno i ne vidi se. Stoga se santa visoka 50 metara iznad morske vode može prostirati čitav kilometar ispod morske površine! Količina leda u santi leda gotovo je nevjerojatna.

Rješenje problema pitke vode Francuski inženjer želi odvući sante leda žednim Sudijcima. SANTE LEDA (Vidi i Ledenjaci) iskorištavanje: g99 8. 6.

POVEZANE KNJIGE