Irmina

Irmina - Yelin, Barbara | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Yelin, Barbara
DIMENZIJA
5,20 MB
NAZIV DATOTEKE
Irmina.pdf
ISBN
8143082347396

OPIS

S njemačkoga prevela: Tatjana Jambrišak Grafički roman „Irmina“, koji se temelji na biografiji autoričine bake, priča je o mladoj ženi i njezinoj postupnoj kapitulaciji pred nacističkom ideologijom. Sredinom 1930-ih, ambiciozna Njemica Irmina, djevojka sa stavom i idealima, seli se u London. Ondje upoznaje Howarda s Barbadosa, jednog od prvih crnih studenata na Oxfordu i između njih rađa se ljubav. Ta veza naglo se prekida kad je Irmina prisiljena vratiti se u Hitlerovu Njemačku. Ondje pronalazi posao u Ministarstvu rata i nada se povratku u Englesku. No, pisma koja šalje Howardu vraćaju joj se i Irmina se naposljetku udaje za simpatizera nacizma. Oboje ignoriraju ono što se događa u Njemačkoj i šutke prihvaćaju nacistički režim… U „Irmini“, višestruko nagrađivanom i hvaljenom grafičkom romanu koji savršeno dočarava atmosferu predratne i ratne Njemačke, Barbara Yelin istražuje kako je i zašto Irmina, nekad hrabra kršiteljica pravila, potiho prihvatila nacizam. To otvara uznemirujuća i bolna pitanja o ulozi običnih ljudi u zločinačkim režimima, njihovu izboru i sudioništvu: koliko su znali i zašto su ignorirali? Što je uzrokovalo takav obrat u Irmininu načinu razmišljanja? Je li znala koga podržava i je li to bio njezin svjestan izbor? „Irmina“ je važan grafički roman i pravovremeni podsjetnik na sve opasnosti, nekada i danas, takvog izbora, šutnje i pasivnosti. “Obiteljska priča osnova je ovog stripa koji postaje knjiga o jednoj osobnoj, ali i općoj političkoj sudbini: ovaj je strip remek-djelo.” – Frankfurter Allgemeine Zeitung “Barbara Yelin u Irmini iznosi priču koja u svakom pogledu zadovoljava i najviše zahtjeve – pripovjedački, crtački, umjetnički i politički.” – Frankfurter Rundschau

Make your life a story worth telling! 🏠 from Poznań / Poland www.irminastyle.com. Posts Tagged. Irmina's Greek-Polish background, leaving bravely home at an early age and her troubled youth have made her an unrivalled communicator and champion of classical music to the young and to new audiences.

At one point, an epidemic threatened to wipe out her community, but they were saved through the intercessory prayers of Saint Willibrord of Echternach. Irmina's Taxes is a sub-quest of the story quest Uniegost's Story II in Medieval Dynasty, given by Irmina. 1 Synopsis 2 Objectives 3 Rewards 4 Walkthrough Irmina wished me to get rid of the wolf from the nearby forest first. Grafički roman „Irmina", koji se temelji na biografiji autoričine bake, priča je o mladoj ženi i njezinoj postupnoj kapitulaciji pred nacističkom ideologijom.

POVEZANE KNJIGE