Laka lova

Laka lova - Lapidus, Jens | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lapidus, Jens
DIMENZIJA
4,71 MB
NAZIV DATOTEKE
Laka lova.pdf
ISBN
1811975392536

OPIS

Stockholmska trilogija 1 I sve to zbog novca… Furiozna proza s kratkim, dinamičnim rečenicama i žargon ulice njegov su zaštitni znak. Jens Lapidus (1974.) dominira scenom švedskog krimića od svog prvog romana iz tzv. Stockholmske noir trilogije – Laka lova. Danas je Lapidus najprodavaniji autor krimića u Švedskoj, drugačiji od ostalih, a o njegovim romanima bruji cijela zemlja. Inače odvjetnik, stručnjak je za kazneno pravo i radi u jednom od najuglednijih švedskih odvjetničkih ureda. I sam je branio neke od najnotornijih švedskih kriminalaca, a u trilogiji otvoreno i hrabro prikazuje kriminalni milje Stockholma u maniri kultnog pisca krimića J. Ellroya – iz perspektive loših momaka, šefova mafije i kriminalaca, ali i naizgled uspješnih pojedinaca i moćnika. Svi su oni dio jednog izopačenog paralelnog državnog sustava u kojem djeluju zločinačke skupine infiltrirane u legalan poslovni svijet. JW je student iz radničke obitelji. Živi lažnim životom i upušta se u biznis s kokainom koji raspačava među svojim prijateljima, pripadnicima jet-seta. Jorge je Čileanac koji bježi iz zatvora i planira okrutnu osvetu nad jugomafijom i njenim bosom Radovanom. Mrado Slovović reketari i pere novac za Radovana. Nekoć je pripadao paravojnim Arkanovim snagama. S ovom trojicom ‘mračnih junaka’ proći ćemo kroz salone visokog društva, klubove švedske zlatne mladeži, kriminalne bande, zatvore i prljave javne kuće u predgrađima. Ukratko, kroz pravi pakao podzemlja Stockholma čiji žestok puls udara sa svake stranice. Laka lova odlično portretira likove imigranata i nama osobito zanimljivu jugomafiju. Ovaj mračni, urbani krimić katapultirao je Lapidusa među najpoznatije švedske pisce u svijetu, a trilogija je prevedena na 30 jezika. Prema romanu je snimljen i hvaljen švedski film, a Warner Bros priprema njegovu američku inačicu. Prevoditelj: Danilo Brozović

Laka LOVA: 11 655kn u mjesec dana: 1/26/11 8:14 AM: Kako brzo zaraditi? Pošaljite 5 kuna na 6 adresa! Nasao sam ovo na jednoj news grupi i odlucio isprobati. Prije par tjedana, pretrazivao sam newsgrupe i naisao sam na clanak slican ovome u kojem je pisalo da Ono što Jake Vig ne zna moglo bi ga ubiti.

Придружите се Фејсбуку да бисте постали пријатељ са корисником Laka Lova и другим особама које познајете.... U romanu Laka lova jedan od najpoznatijih švedskih odvjetnika za kazneno pravo Jens Lapidus otvoreno i hrabro prikazuje podzemlje Stockholma. Pri?a je ispri?ana iz perspektive šefova mafije, ubojica i kriminalaca, ali i naizgled cijenjenih ljudi i mo?nika, koji svi sudjeluju u tom izopa?enom paralelnom državnom sustavu. Laka lova December 13, 2018 · Pozdrav, covek koji ima mec za veceras, placanje po prolazu tiketa, pogledajte njegov profil svaki mec najavljen i po 2 nedelje ranije, jedini pravi, mozda i poslednji mec ove godine, pravo vreme da zgrabite novac. Laka lova.

POVEZANE KNJIGE