Karlin način

Karlin način - Giljanović, Željana | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Giljanović, Željana
DIMENZIJA
3,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Karlin način.pdf
ISBN
9956506610126

OPIS

Nastavak prvog hrvatskog chick-lit romana “Banana Split” Nov soj žena koje u našem vremenu caruju urbanim sredinama ponovno je dobio svoj prostor u književnom zanimanju Željane Giljanović. Obrazovane, samostalne, osviještene žene koje… ne znaju što bi. Trideseta je prošla, kriteriji za nalaženje partnera izrazito su povišeni, a budućnost se nameće s prijetnjom samoće. Nikakve veze nema što je svijet u krizi, što se izmjenjuju političke stranke, što globalizam tutnji planetom. Kozmetika, plastična kirurgija i putovanja kao ugoda sebi, a cinizam, ponekad sarkazam namijenjeni su svijetu oko njih. I seks – u mislima, na usnama. Pa ipak, blago valovita površina ne otkriva podvodne struje zaljuljanih emocija, tugu i strah jer znaju što mogu i hoće s tijelom, ali ne i s dušom i… vremenom. Već u svojoj prvoj knjizi Željana Giljanović postavlja tugu kao potku na kojoj se razvija djelovanje njezinih junakinja, triju žena koje su u malo čemu bitnom različite makar se svaka trudi biti posebnom i svojom. No, nije tuga medij kroz koji progovara autorski glas Željane Giljanović – naprotiv! Situacije koje ponekad vode do apsurda, ponekad do groteske ispripovijedane su vrlo dinamično, a autentičan jezik, naročito splitski idiom koji autorica besprijekorno poznaje mnoge će navesti na smijeh. Reske doskočice u munjevitim dijalozima najveća su stilska vrlina knjige “Karlin način”. Potraga i čekanje princa na bilu konju, začudo, nisu stvari iz bajke – čak i bajne žene iz zbilje sanjaju susret s nekim princem. Problem je samo u tome što često konji šeću sami, a takozvani chick-lit se osvijestio u tuzi.

Problem je samo u tome što često konji šeću sami, a takozvani chick-lit se osvijestio u tuzi. ... Knjiga: Karlin način, pisac: Željana Giljanović, Romani, Tuzla, 14 KM, Izdavač: VBZ, strana: 159, Latinica, Meki uvez, Hrvatski jezik, isbn: 978-953-304-042-4 ... Karlin način.

Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Dostavljamo širom svijeta! Promotivni spot za novi roman Željane Giljanović "Karlin način" Reske doskočice u munjevitim dijalozima najveća su stilska vrlina knjige Karlin način. Potraga i čekanje princa na bilu konju, začudo, nisu stvari iz bajke - čak i bajne žene iz zbilje sanjaju susret s nekim princem.

POVEZANE KNJIGE