Pripravci ljekovitog bilja u alkoholu

Pripravci ljekovitog bilja u alkoholu - Biličić Irena | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Biličić Irena
DIMENZIJA
12,67 MB
NAZIV DATOTEKE
Pripravci ljekovitog bilja u alkoholu.pdf
ISBN
6062676110945

OPIS

Ljekovito bilje prepuno je aktivnih sastojaka i od davnina se koristi u svrhu poboljšanja ljudskog zdravlja: za sprečavanje, ublažavanje i liječenje mnogobrojnih tegoba. Primjena ljekovitog bilja nije ostala samo u okvirima narodne medicine, već je postala i predmet istraživanja suvremene znanosti, pa ga na tržištu možemo pronaći u obliku mnogobrojnih pripravaka. Ljekovito bilje navikli smo uzimati u obliku čajeva, no vidjeti ćemo kako je njegovo korištenje s alkoholom praktično, ugodno i korisno. Iako se određeni korisni sastojci otapaju u vodi prilikom pripreme čajeva, neki od njih se bolje otapaju u alkoholu. Alkoholni pripravci se uzimaju u malim količinama, ili ih, radi li se o tinkturama, uzimamo kao kapi. Pripremljeni prema uputama ovi pripravci, osobiti oni s visokim postotkom alkohola, imaju gotovo neograničen rok trajanja. Mnogi od pripravaka navedenih u ovom priručniku, mogu spriječiti pa čak i liječiti mnoge zdravstvene tegobe.

Upotreba ljekovitog bilja poznata je od davnina, a stečena znanja se već stoljećima prenose usmenom i pismenom predajom. Češće se javljaju u žena i uglavnom ih uzrokuju gram-negativne bakterije. Najčešći uzročnik je Escherichia coli.

Hrvatski. Ljekovito bilje navikli smo uzimati u obliku čajeva, no vidjeti ćemo kako je njegovo korištenje s alkoholom Ako niste iskoristili proljećnu i ljetnu sezonu rasta i cvatnje bilja, ne propustite priliku ove jeseni.

POVEZANE KNJIGE