Priča o ljubavi i tmini

Priča o ljubavi i tmini - Oz, Amos | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Oz, Amos
DIMENZIJA
5,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Priča o ljubavi i tmini.pdf
ISBN
5363162536283

OPIS

Priča o ljubavi i tmini najpotresniji je i najljepši roman Amosa Oza, istinskog velikana svjetske književnosti. U ovome autobiografskom romanu Amos Oz opisuje odrastanje u Jeruzalemu obilježeno zbivanjima od Drugoga svjetskoga rata preko proglašenja države Izrael do prvih ratova između Palestinaca i Židova. U središtu je tragičan događaj, majčino samoubojstvo, koje će zauvijek obilježiti dječakovu sudbinu i odrediti njegov životni put. U potrazi za korijenima tragedije vlastite obitelji Amos Oz iz perspektive inteligentnog i pomalo razmaženog dječaka Amosa pripovijeda osobnu, ali istodobno i svjetsku te židovsku povijest. Obitelj, odrastanje i život u vremenima velikih političkih promjena te odnosi među prijateljima, susjedima i poznanicima, među kojima je mnoštvo stvarnih likova, velikana književnosti i politike, prepleću se u Priči o ljubavi i tmini čineći jedinstvenu i složenu fresku, a Amos Oz iznova se potvrđuje kao istinski čarobnjak jezika i pripovijedanja. Ako vam je ostalo dva dana života, morate učiniti još samo jedno da umrete bez žaljenja – pročitati ovu knjigu. La Repubblica Oz moćno oživljava zvukove i prizore četrdesetih godina bez ijednoga klišeja o mladim muškarcima i ženama, tihim, zamišljenim i discipliniranim junacima koji se bore za neovisnost i čine da pustinja procvjeta u zabačenim uporištima. New York Review Of Books Ovo je moćna, vješto izgrađena saga o čovjeku, obitelji i naciji iskovana u talionici teške i bolne povijesti. Publishers Weekly Iznimna, blistava, mudra i važna knjiga. Alberto Manguel, Washington Post Ovo je jedna od najnapetijih, najsnažnijih i najpotresnijih autobiografija koju sam pročitao. The Independent Čudesno… Možda je Pričom o ljubavi i tmini Oz postao metaforični vatrogasac koji ne spašava svoje roditelje od vatre, već od tmine zaborava. Bez sumnje, Oz “priziva mrtve i potresa žive”. Čitajte ga. The Spectator Moćan prikaz odrastanja u vrtlogu sukoba, gubitka i neovisnosti.Chicago Tribune

Autobiografija, obiteljski roman, u kojemu se polako listaju stranice fotoalbuma, roman o rođenju izraelske nacije, ali i o rođenju novoga, pomlađenog i životu prilagođenog drevnog hebrejskog jezika, roman o mržnji prema Drugome i mržnji ... Priča o ljubavi i tmini. Cijena: 149,00 kn: Dodaj u košaricu .

Katkad bih s prijateljima odlazio u tvorničko dvorište Tnuve, posmatrati ih Priča o ljubavi i tmini Autobiografski roman, svoje životno djelo "Priču o ljubavi i smrti", u Izraelu obajavljuje 2002. Djelo se bavi povijesnim prevratima, stvaranjem države, ushitom i razočaranjem koje prati ideale, procesom preobrazbe pametnog dječaka zadojenog nacionalizmom u buntovnog i oporbenog mladića intelektualca, pisca i ... Priča o ljubavi i tmini Tekstualna građa, tiskana .

POVEZANE KNJIGE