Tko sam ja?

Tko sam ja? - Precht, Richard David | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Precht, Richard David
DIMENZIJA
6,8 MB
NAZIV DATOTEKE
Tko sam ja?.pdf
ISBN
6947777733087

OPIS

Zadivljujuće filozofsko putovanje koje nas vodi kroz glavna životna pitanjaO filozofiji je napisano mnogo radova, ali knjiga Richarda Davida Prechta razlikuje se od svih ostalih. Nitko dosad nije tako stručno i kompetentno, a istovremeno tako razigrano i zanimljivo proveo čitatelje kroz ključna životna pitanja. Svjetski bestseler koji vas vodi kroz povijest filozofije, najnovije spoznaje iz neuroznanosti i psihologije te daje odgovore na velika filozofska pitanja. Precht nevjerojatnom lakoćom vodi čitatelje kroz najzamršenija pitanja akademskog diskursa, a bavi se i izazovnim pitanjima oko kojih je javnost podijeljena poput abortusa, kloniranja, vegetarijanstva, eutanazije, etičkih načela u medicini i znanosti te same budućnosti čovječanstva. Precht se bavi i ljubavlju te otkriva zašto se zaljubljujemo, a posebnu pažnju posvećuje i ideji Boga, odgovarajući na pitanje možemo li uopće dokazati Božju egzistenciju. Vodeći se pitanjima koje su postavili Kant, Nietzsche, Descartes, Freud i ostali najveći umovi u povijesti čovječanstva, Precht nam na osvježavajuće zarazan način približava najveće tajne ljudske egzistencije. Oslanjajući se na neuroznanost, psihologiju, filozofiju, povijest, pa čak i pop kulturu, Precht vješto osvjetljava pitanja koja su u samoj srži ljudske egzistencije – što je istina, ima li život smisla, koje su granice ljudske spoznaje… Rezultat je uzbudljivo putovanje kroz povijest filozofije i sjajan uvod u suvremena istraživanja o mozgu. Richard David Precht, filozof, publicist i pisac, rođen je 1964. godine u Solingenu. Doktoriraoje 1994. na sveučilištu u Kölnu i od tada radi za gotovo sve velike njemačke novine, televizijske i radijske postaje. Godine 2000. odlikovan je publicističkom nagradom za biomedicinu. Objavio je dva romana i tri znanstveno-popularne knjige. Knjiga prevedena na 23 jezika i prodana u više od milijun primjeraka!

Govorili smo o normalnom, uobičajenom ljudskom iskustvu, o čitavom spektru od kojeg se ljudsko iskustvo sastoji. Tko sam? Da sad ne uđem u beznadni i bezdani diskurs o identitetu, evo ukratko barem objektivno dokazivih činjenica mojega postojanja. DJETINJSTVO, OBITELJ.

Poslije se počne prisjećati događaja koji su se dogodili prije nesreće te odluči napustiti pleme i otkriti svoj identitet... Tko sam to ja Jeste li se ikada zapitali "Tko sam to ja"? Ako jeste, odlično! Čestitam! Iako se najčešće zapitamo to pitanje kad nam životne okolnosti nisu med i mlijeko, upravo postavljanje tog pitanja je potvrda da smo na najboljem mogućem putu. Saznajte zašto u ovom tekstu. Ja sam cjelokupna Kreacija koja doživljava sebe u Carstvu Dualnosti.

POVEZANE KNJIGE