Nosili me vihori

Nosili me vihori - Heršak, Zdenka | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Heršak, Zdenka
DIMENZIJA
12,51 MB
NAZIV DATOTEKE
Nosili me vihori.pdf
ISBN
5865979778913

OPIS

LJUBAV I EROTIKA Autobiografski zapisiPoznata hrvatska kazališna i filmska glumica Zdenka Heršak već više od deset godina suvereno kroči i književnim daskama, aktivno piše i objavljuje. Iako je s nama podijelila mnogo priča o svom intenzivnom i ispunjenom umjetničkom životu kako i o neponovljivoj atmosferi jednoga vremena, o funkcioniranju kazališta i naše kinematografije u drugoj polovici dvadesetog stoljeća, Zdenka Heršak prvi put pripovijeda o svojim najintimnijim iskustvima – o ljubavi i erotici. „Nosili me vihori“ tankoćutni su, duhoviti i vrlo intimni zapisi o iskustvima ljubavi – seksualnoj, intelektualnoj, platonskoj, senzualnoj ljubavi… Na stranicama ove knjige čitamo o Ranku Marinkoviću, Danilu Kišu, Oskaru Daviču, Vanči Kljakoviću i brojnim drugim umjetnicima koji su obilježili i stvarali duh vremena. Vidimo ih u privatnim situacijama, upoznajemo se s onim dijelom njihova života koji je za mnoge bio skriven. Kako je i sama Zdenka Heršak izjavila: “Mi smo u vrijeme kad sam ja bila mlada mogli živjeti bez kruha, ali bez ljubavi ne…”

Strana proza: Paul Bowles "Utočište od neba" prema kojem je snimljen film "Čaj u Sahari". Čitati. Čitatelji knjige "Nosili me vihori" tako će biti upoznati s do sada skrivenim dijelovima života velikana pisane riječi koji su itekako obilježili vrijeme u kojem su djelovali.

Iako je s nama podijelila mnogo priča o svom intenzivnom i ispunjenom umjetničkom životu kako i o neponovljivoj atmosferi jednoga vremena, o funkcionira „Nosili me vihori" tankoćutni su, duhoviti i vrlo intimni zapisi o iskustvima ljubavi - seksualnoj, intelektualnoj, platonskoj, senzualnoj ljubavi... Na stranicama ove knjige čitamo o Ranku Marinkoviću, Danilu Kišu, Oskaru Daviču, Vanči Kljakoviću i brojnim drugim umjetnicima koji su obilježili i stvarali duh vremena. „Nosili me vihori" tankoćutni su, duhoviti i vrlo intimni zapisi o iskustvima ljubavi - seksualnoj, intelektualnoj, platonskoj, senzualnoj ljubavi...

POVEZANE KNJIGE