Prije nego utoneš u san

Prije nego utoneš u san - Ullmann, Linn | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ullmann, Linn
DIMENZIJA
6,78 MB
NAZIV DATOTEKE
Prije nego utoneš u san.pdf
ISBN
3086689644533

OPIS

Od europskih kritičara nazvan pravim remek djelom, debitantski roman mlade norveške spisateljice, Linn Ullmann o tome tko smo, napose u složenim obiteljskim odnosima, prije nego što utonemo u san ima nekoliko snažnih i uvjerljivih argumenata u svoju korist – znatiželju, samosvijest i slobodoumnost glavnog lika, djevojke Karin te mlad i osebujan jezični izražaj spisateljice. Iako sugerira da piše povijest usamljenosti, autorica s ljubavlju i i otvoreno govori o obiteljskim sponama – takvima kakve već jesu – o ljubavi, braku, seksualnosti, majčinstvu, odrastanju.

Jedan od njih je retikularni aktivirajući sistem (RAS). Zašto se trzamo prije nego utonemo u san? 17/03/2016 13:10. Neobičan nagli pokret vezan je za fenomen nazvan hipnagoško stanje, koji predstavlja tranzitivni period između budnog stanja i sna.

Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Bili su potpuno u crnome i s fantomkama na glavi. Pomislio sam da su maškare, no i prije nego sam to izgovorio, zapucali su nam po šajbi, bez ikakvog upozorenja - prisjetio se na suđenju zaštitar Mario Leitkam (29) krvavog 21.

POVEZANE KNJIGE