Gospodar Petersburga

Gospodar Petersburga - Coetzee, J.M. | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Coetzee, J.M.
DIMENZIJA
11,5 MB
NAZIV DATOTEKE
Gospodar Petersburga.pdf
ISBN
3335067880689

OPIS

U jesen 1869. godine Fjodor Mihajlovič Dostojevski, odnedavna sa boravištem u Njemačkoj, dolazi u Petersburg zbog nenadane smrti svojeg posinka Pavela. Lud od boli, trpeći epileptične napadaje, i erotički opsjednut posinkovom gazdaricom, Dostojevski usprkos svemu namjerava otkriti zagonetku Pavelovog života. Je li dječak počinio samoubojstvo, ili je žrtva umorstva? Je li volio ili prezirao poočima? Je li bio sljedbenik revolucionara Nečajeva, koji čak i u tom trenutku, negdje u Petersburgu, slijedi svoj san o apokaliptičnom nasilju? Slijedeći posinkov duh i umiješavši se u istu demonsku zavjeru koja mu je otela dječaka, Dostojevski se pokazuje kao lik nemjerljivih proturječja: lakovjeran i proračunat, sućutan i okrutan, pobožan i neizrecivo izopačen. Samo Coetzeeova beskrajna mašta, kao i živost njegove proze, mogu pošteno opisati tog bolesnog genija i doba u kojem je živio.

Poltavčenko Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje - od gospodarske do obrazovanja i kulture, gospodarska razmjena hrvatskih i ruskih tvrtki opadala je iz godine u godinu. Na nisku razinu gospodarske suradnje utjecale su i političke prilike jer se ... Na današnji dan rođen je JOHN MAXWELL COETZEE (Cape Town, 9.

(https://bit.ly/3rxb4pt) John Maxwell Coetzee (1940) rođen je u Cape Townu, Južnoafrička Republika, kao starije od svoje djece.Coetzee je počeo pisati 1969. godine.

POVEZANE KNJIGE