Rasute pjesme

Rasute pjesme - Petrarca, Franceso | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Petrarca, Franceso
DIMENZIJA
3,49 MB
NAZIV DATOTEKE
Rasute pjesme.pdf
ISBN
8164105072046

OPIS

Poslije raskošnoga dvojezičnog izdanja Petrarkina Kanconijera, što ga je 1974. priredio naš talijanist, vrstan prevoditelj i veliki zaljubljenik u Petrarkino pjesništvo, Frano Čale, ovo je najopsežniji izbor iz Petrarkina Kanconijera. U izbor iz pozamašnog Kanconijera priređivač Mate Zorić uvrstio je šezdesetak soneta te najuspješnije Patrarkine kancone, madrigale i balade. Uz Petrarkine stihove, ova knjiga sadrži iscrpan pogovor Petrarca: život, djelo, bilješku Petrarca u hrvatskoj književnosti autoraMate Zorića, iscrpan tumač Petrarkinih stihova te metodičku obradu Dunje Merkler, koja mlade čitatelje uvodi u raskošan svijet Petrarkina pjesničkoga svijeta. Budući da su svoj dug Petrarki isplaćivali pjesnici svih razdoblja i svih nacionalnih kulturasvaki put kad su podlijegali istančanosti i ljepoti njegovih stihova ili pak posegnuli za njegovim primjerom i stilsko-psihološkim kompleksom, koji je on prvi i tako majstorski izrazio, vjerujemo kako će poklonika Petrarkina pjesništva biti i u 21. stoljeću.

rasute kose Anđela na svijet što u izmaglici diše u meni se isprepliće i san ..i java a prošlost sliku za slikom… briše ili to samo vjetar usporava nemire slaže na rosne pute rasute kose Anđela Rasute pjesme - Izbor iz Kanconijera Francesco Petrarca. 139,00 kn.

str. 165-169 Oliver Dragojević - "Original Album Collection Vol.

POVEZANE KNJIGE