Zaštita maslina od bolesti i štetnika

Zaštita maslina od bolesti i štetnika - Družetić, Edo | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Družetić, Edo
DIMENZIJA
5,11 MB
NAZIV DATOTEKE
Zaštita maslina od bolesti i štetnika.pdf
ISBN
2947297832907

OPIS

Maslinu napada preko stotinu štetnih vrsta kukaca, od kojih su samo dvije vrste opasnost za sve maslinike. Prva štetna vrsta je maslinina muha Bactrocera oleae Gmel., a drugi štetnik je maslinin moljac Prays oleae Bern. Puno je veći broj parazitoidskih, predatorskih i indiferentnih vrsta. Npr., preko 40 korisnih kukaca koji žive u krošnji masline su prirodni neprijatelji maslinina moljca, a također i maslinina muha ima veliki broj svojih prirodnih neprijatelja.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 105338 ...

Prema kalendaru prskanja maslina prvo prskanje mora biti obavljeno u jesen, krajem rujna i početkom listopada. Jesenskom prskanje maslina kalendarski je najvažnije jer su u tom ... Sumpor je u tlu neophodan za poboljšanje plodnosti tla, a kod masline on djeluje kao hrana, posebno za vrijeme sazrijevanja ploda, ali i kao lijek od mnogih bolesti i zaštita od štetnika, no posebno je učinkovit u poboljšanju otpornosti masline na sušu, dugotrajne vrućine i hladnoće.

POVEZANE KNJIGE