Crvenkapica

Crvenkapica - Grimm,Jakob i Wilhelm | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grimm,Jakob i Wilhelm
DIMENZIJA
6,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Crvenkapica.pdf
ISBN
2813811855750

OPIS

Priča Crvenkapica, iznikla iz pera braće Grimm prije dva stoljeća, i danas je jedna od prvih koje pričamo djeci i unucima, želeći ih pripremiti da što sigurnije iz svoga nevinog dječjeg svijeta zakorače u svijet odraslih. Tomislav Torjanac, višestruko nagrađivan ilustrator, u svome je jedinstvenom stilu ovu klasičnu priču udružio s osebujnim ilustracijama i pomaknuo je u nama vrlo blisko okruženje i vrijeme. Modernim je Crvenkapicama kroz šalu, ali i zbilju, ukazao na to da ih i danas vrebaju vukovi – doduše, nešto drukčijeg izgleda i naizgled simpatičniji od starih šumskih grabežljivaca, ali ništa manje opasni. Moderni su vukovi promijenili dlaku, ali ne i ćud – i dalje su vješti “prodavači magle” malenim Crvenkapicama (a i njihovim bakama), čime ova priča potvrđuje svoju bezvremensku važnost i kvalitetu te zaslužuje mjesto na polici svih djevojčica, ali i dječaka. Ukratko, Torjančeve nezaboravne interpretacije Antuntuna i Grge Čvarka, u Crvenkapici su dobile dugo i nestrpljivo očekivanu prijateljicu.

Vrijeme radnje: jednom davno. Mjesto radnje: kuća do bake i šuma.

Ustanova u svom sastavu ima 4 odgojne skupine: 2 jasličke skupine (mlađa i starija jaslička skupina) i dvije vrtićke skupine (mlađa i mješovita vrtićka skupina). Uvijek je život bio nekome majka, a nekome maćeha. Dok je većinu nas mazio, drugima bi uvijek okretao leđa.

POVEZANE KNJIGE