Poezija

Poezija - Milosz, Czeslaw | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Milosz, Czeslaw
DIMENZIJA
12,82 MB
NAZIV DATOTEKE
Poezija.pdf
ISBN
9932280365137

OPIS

Zbirku ”Poezija” poljskog pisca i pjesnika, nobelovca Czesława Miłosza čitamo u novom izdanju kuće Vuković & Runjić. “Czesław Miłosz još za života stekao je status klasika, uz Nobelovu, koju je primio 1980, dobitnik je niza uglednih inozemnih nagrada poput Guggenheima 1976. ili nagrade za poeziju Neustadt, koju je dobio 1978. Njegova djela već desetljećima zauzimaju čvrste pozicije u književnom kanonu, i to ne samo poljskom. Poznavatelji njegova opusa ipak ne dvoje da je riječ o jednom od najvećih autora 20. stoljeća, a Poljaci ga smatraju nasljednikom svog najvažnijeg nacionalnog, a vjerojatno i najvećeg slavenskog romantičarskog pjesnika, Adama Mickiewicza.” (Vijenac, 461)

otvoren svim ljubiteljima poezije. Svi su pozvani i mogu napisati i objaviti svoju pjesmu.

Jer tako su srecni oni kojima su ovi stihovi pisani da im se ne moze zameriti ni ako nisu svesni toga. Portal Poezija Online je od 2009.g. otvoren svim ljubiteljima poezije.

POVEZANE KNJIGE