Poezija

Poezija - Milosz, Czeslaw | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Milosz, Czeslaw
DIMENZIJA
8,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Poezija.pdf
ISBN
1197067055636

OPIS

Zbirku ”Poezija” poljskog pisca i pjesnika, nobelovca Czesława Miłosza čitamo u novom izdanju kuće Vuković & Runjić. “Czesław Miłosz još za života stekao je status klasika, uz Nobelovu, koju je primio 1980, dobitnik je niza uglednih inozemnih nagrada poput Guggenheima 1976. ili nagrade za poeziju Neustadt, koju je dobio 1978. Njegova djela već desetljećima zauzimaju čvrste pozicije u književnom kanonu, i to ne samo poljskom. Poznavatelji njegova opusa ipak ne dvoje da je riječ o jednom od najvećih autora 20. stoljeća, a Poljaci ga smatraju nasljednikom svog najvažnijeg nacionalnog, a vjerojatno i najvećeg slavenskog romantičarskog pjesnika, Adama Mickiewicza.” (Vijenac, 461)

Za detalje kliknite OVDJE. Nakladnička kuća Mozaik knjiga jedna je od najvećih izdavača u Hrvatskoj te je prepoznata kao obiteljski nakladnik. Objavljujemo popularnu beletristiku za odrasle, djecu i mlade, ilustrirane enciklopedije, priručnike za odgoj i roditeljstvo, kuharice, poslovne knjige i filozofske tekstove te lektirni program. Hrvatska poezija stigla je i do Kine.

Igra recima u svoj svojoj velicanstvenosti. Velike misli koje su nekome obelezile mladost, zrelost ili zivot.

POVEZANE KNJIGE