Krvnikov Prijelaz

Krvnikov Prijelaz - Williams, John | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Williams, John
DIMENZIJA
10,32 MB
NAZIV DATOTEKE
Krvnikov Prijelaz.pdf
ISBN
6938425896029

OPIS

Stoner , August i Krvnikov Prijelaz tri su veličanstvena romana kojima je svjetsku književnost zadužio američki pisac John Williams (1922.–1994.), autor kojega je nanovo otkrilo i među klasike uvrstilo 21. stoljeće. Nezaboravnim Williamsovim junacima – sveučilišnom profesoru Williamu Stoneru i rimskome caru Augustu – u Krvnikovu Prijelazu pridružuje se Will Andrews, student koji 70-ih godina 19. stoljeća ostavlja studij na Harvardu i potaknut predavanjem Ralfa Walda Emersona odlazi na Zapad u potrazi za dobrotom, istinom i ljepotom, koje se (Emerson tvrdi) mogu pronaći jedino u Prirodi. Ali Priroda, koja za Andrewsa počinje u Krvnikovu Prijelazu, gradiću izgubljenom u Kansasu, bit će drugačija od one koju je očekivao i kakvoj se nadao. Priča o dolini skrivenoj u Stjenjaku Colorada, u kojoj zimuje nepregledno krdo bizona, potaknut će ga da se priključi iskusnome lovcu Milleru i dvojici njihovih suputnika na epskom putovanju koje će ih kroz netaknute rajske predjele naposljetku dovesti do istinskog srca tame. Smještajući radnju svojega romana na Divlji zapad, John Williams ne želi napisati samo još jedan vestern. Baš kao i druga dva njegova remek-djela, Krvnikov prijelaz čitatelja osvaja ponajprije svojom mudrošću, jasnoćom i poznavanjem ljudske duše, ukazujući se ujedno i kao prvi u nizu velikih romana koji bespoštedno propituju mitove i snove ugrađene u temelje moderne Amerike.

PODIJELI: Američki književnik John Williams rođen je i odrastao u Texasu, školovao se na Sveučilištu u Denveru, gdje je do mirovine predavao kreativno... Stoner, August i Krvnikov Prijelaz tri su veličanstvena romana kojima je svjetsku književnost zadužio američki pisac John Williams (1922.-1994.), autor kojega je nanovo otkrilo i među klasike uvrstilo 21... Stoner, August i Krvnikov Prijelaz tri su veličanstvena romana kojima je svjetsku književnost zadužio američki pisac John Williams (1922.-1994.), autor kojega je nanovo otkrilo i među klasike uvrstilo 21... Neki "Krvnikov Prijelaz" nazivaju "savršenim antivesternom", prema onom vremenu kada je tim Godina je 1870. Iz gradića, da ne velim daščanog "hamleta" Krvnikov Prijelaz u Kansasu mala... "Krvnikov Prijelaz" može se uvrstiti u.

Will Andrews, potaknut razmišljanjima R. W.

POVEZANE KNJIGE