Gospodar prstenova 1 Prstenova družina

Gospodar prstenova 1 Prstenova družina - Tolkien, J.R.R. | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Tolkien, J.R.R.
DIMENZIJA
4,48 MB
NAZIV DATOTEKE
Gospodar prstenova 1 Prstenova družina.pdf
ISBN
2735085002578

OPIS

Jedan Prsten koji vlada svima, jedan Prsten da im uđe u trag, jedan Prsten da ih sve donese, da ih združi tamo gdje je mrak. U drevna vremena vilinski su kovači izradili Prstenove Moći, a Gospodar Tame Sauron iskovao je Vrhovni Prsten i ispunio ga svojom moći kako bi vladao nad svima ostalima. Ali Vrhovni mu je Prsten oduzet i, premda ga je tražio diljem Međuzemlja, nije ga mogao naći. Nakon dugog razdoblja Prsten je pao u ruke Bilba Torbara, o čemu možete čitati u Hobitu. U jednom pospanom selu u Kotaru mladi Frodo Torbar dobiva strašan zadatak nakon što mu stariji rođak Bilbo preda Prsten na čuvanje. Frodo mora napustiti dom i krenuti na pogibeljno putovanje kroz Međuzemlje do Napuklina Kobi, gdje treba uništiti Prsten i osujetiti zle namjere Gospodara Tame.

Svezak se sastoji od prologa "O hobitima i drugim temama" te Knjige prve i Knjige druge. O Filmu: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (Gospodar prstenova 1: Družina prstena) 2001. Objavljeno 8 March, 2020 .

R. Tolkiena, Gospodar prstenova: [[Prstenova družina.

POVEZANE KNJIGE