Tetovirer iz Auschwitza

Tetovirer iz Auschwitza - Morris, Heather | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Morris, Heather
DIMENZIJA
6,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Tetovirer iz Auschwitza.pdf
ISBN
8021847701014

OPIS

Nesretne ljude porobljene samo zato što su bili drukčiji tetovirao je Slovak Lali Sokolov, i sam logoraš u Auschwitzu, do jučer života željan mladić židovskog podrijetla. Taj je zadatak odrađivao u zamjenu za vlastiti život sve dok se u redu za označavanje nije pojavila djevojka prekrasnih očiju. Upisao joj je broj na podlakticu i od tog dana živio samo za nju. Njihova je ljubav živjela uz bok smrti, vapaje umirućih. Ali je od prvog dana živjela, a ne samo preživljavala… Istinita priča o životu, smrti, strahu, nadi i – ljubavi.Heather Morris rođena je na Novom Zelandu, a živi u Australiji. Nekoliko godina, dok je radila u javnoj bolnici u Melbourneu i usporedno studirala, pisala je scenarije, a prava na jedan od njih kupio je jedan američki redatelj, dobitnik Oscara. Heather je 2003. godine srela starijega gospodina koji bi „mogao imati slušanja vrijednu priču“. Dan kad je upoznala Lalija Sokolova oboma je promijenio život. Njihovo je prijateljstvo postajalo sve snažnije pa joj je dopustio da zajedno prođu kroz preispitivanje njegova života u kojem joj je povjerio najintimnije detalje o svom preživljavanju holokausta. Heather je Lalijevu priču isprva napisala kao scenarij, koji je jako dobro prolazio na međunarodnim natječajima. No, tada ga je uobličila u svoj prvi roman, Tetovirer iz Auschwitza.

Potresna je to i istinita priča o mladom slovaku Laliju Sokolovu, inteligentnom i snalažljivom Židovu, koji je zahvaljujući svom znanju uspio preživjeti strahote logora. Tetovirer iz Auschwitza 99,00 kn Nesretne ljude porobljene samo zato što su bili drukčiji tetovirao je Slovak Lali Sokolov, i sam logoraš u Auschwitzu, do jučer života željan mladić židovskog podrijetla. Taj je zadatak odrađivao u zamjenu za vlastiti život sve dok se u redu za označavanje nije pojavila djevojka prekrasnih očiju. Tetovirer iz Auschwitza je dirljiv roman o ljubavi u katastrofalnim okolnostima.

I dok nas put često navede na hrpetinu novih činjenica o Drugom svjetskom ratu, rijetko smo u mogućnosti čuti svjedočanstva ljudi čiji su životi… Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Tetovirer iz Auschwitza autora Morris, Heather. Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Godine 2003.

POVEZANE KNJIGE