Kraj vremena – budućnost čovječanstva

Kraj vremena – budućnost čovječanstva - Bohm, David | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bohm, David
DIMENZIJA
5,81 MB
NAZIV DATOTEKE
Kraj vremena – budućnost čovječanstva.pdf
ISBN
4081971263993

OPIS

Ovo je uistinu neuobičajena knjiga. I pritom se ne misli samo na to da smo u hrvatskom izdanju odlučili spojiti dvije knjige koje su izvorno zasebno objavljene. Serija dijaloga Krishnamurtija i Bohma koja je izvorno objavljena u knjizi Kraj vremena izvrsno se upotpunjuje s dva kasnija dijaloga koja su objavljena u maloj, ali značajnoj knjizi Budućnost čovječanstva u kojima su zaokružili svoje ideje o prirodi naše svijesti i ljudskog iskustva, budućnosti našeg društva, morala… Ova je knjiga neuobičajena i posebno dragocjena jer predstavlja pokušaj komunikacije između znanosti i duhovnosti. U njoj ćete upoznati dva velika mislioca, jednog vrhunskog znanstvenika i jednog duhovnog učitelja, kojima je prvenstveni cilj razumijevanje druge strane, a ne nadglasavanje i međusobno prepucavanje oko toga tko je u pravu. Danas nam je takva komunikacija potrebna više nego ikad jer duhovnost bez znanosti može skliznuti u isprazno naklapanje neprovjerljivih iskustava, a znanost bez duhovnosti u oskudno istraživanje materijalnog dijela stvarnosti, lišenog njegove biti. Iako se radi o dva različita pristupa potrage za istinom, želimo li biti otvorena uma, shvatit ćemo da se oni ne negiraju, već nadopunjavaju! Jiddu Krishnamurti (1895.-1986.) je bio poznati indijski filozof i pisac koji je svoj život posvetio duhovnosti, meditaciji, promišljanju prirode međuljudskih odnosa te poticanju pozitivne promjene u globalnom društvu. David Bohm (1912.-1992.) je bio jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih kvantnih fizičara svih vremena. Osim na području teorijske fizike, ostvario je velik doprinos i na području filozofije uma te neuropsihologije.

Je li to istina? Možemo li uopće znati što donosi budućnost? Mi ljudi ne možemo predvidjeti buduće događaje, ali Jehova može. On nam u Bibliji otkriva kakva je budućnost Zemlje i čovječanstva (Izaija 46:10; Jakov 4:14).

U doba promjena kao što je ovo suvremeno - zaključio je papa Franjo - to znači „braniti obitelj", jer budućnost čovječanstva prolazi kroz obitelj i njezino dobro je odlučujuće za budućnost svijeta i Crkve. Ne, ne proriču. Oni već preko stotinu godina propovijedaju da ljudskom rodu predstoji svijetla budućnost.

POVEZANE KNJIGE