Dječaštvo

Dječaštvo - Coetzee, J.M. | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Coetzee, J.M.
DIMENZIJA
6,53 MB
NAZIV DATOTEKE
Dječaštvo.pdf
ISBN
3966784877713

OPIS

Pomalo neobičan, hipersenzibilni protagonist Dječaštva odrasta u sjevernom predgrađu Cape Towna, mučen svakodnevnom krivnjom i strahovima. Uz oca kojeg ne poštuje i majku koju istovremeno obožava i prezire, vodi dvostruki život: onaj briljantnog i savršeno odgojenog učenika u školi, i bahatog kraljevića u kući, vječito u strahu od gubitka majčine ljubavi.Prvi susreti s književnošću, buđenje seksualnih nagona i sve veća svijest o aparthejdu u njemu bude zbunjujuća pitanja – osjećaj pripadnosti uspijeva pronaći samo u ljubavi prema dubokom veldu, paslici neomeđene i slobodne Afrike. Hrabro i otvoreno, ovo prizivanje dječaštva knjiga je koju su brojni Coetzeeovi obožavatelji željno iščekivali, a kad je napokon stigla, sva su očekivanja bila daleko premšena… Roman Sramota, objavljen 1999. godine, nobelovcu J. M. Coetzeeu donosi drugu po redu Bookerovu nagradu, a kritika ga dočekuje hvalospjevima. Svojim dosadašnjim romanima stekao je brojne štovatelje, no otkako je objavio Čekajući barbare, Coetzee kao da je oklijevao govoriti o sebi. Sada, vraćajući se u Južnu Afriku kakva je bila prije pola stoljeća, piše odjetinjstvu i vlastitim spisateljskim počecima, pružajući zavodljiv i nezamjenjljiv uvid u formiranje jedne zaista intrigantne ličnosti – prije svega maestralnog, svjetskog pisca.

Mason se mora nositi s neugodnom […] Djeti n jstvo, dječaštvo, m l adost Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

u Osijeku. Dje­tinjstvo i dječaštvo proveo je u Dalmaciji u Kučićima kod Omiša, zavi­čajnom mjestu svojih roditelja: oca Špire Vukasovića i majke Mande, Ane Vukasović, rođene Topić.

POVEZANE KNJIGE