Mirno teku rijeke

Mirno teku rijeke - Britvić, Drago | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Britvić, Drago
DIMENZIJA
11,24 MB
NAZIV DATOTEKE
Mirno teku rijeke.pdf
ISBN
4786561454892

OPIS

Stihovi 1957. – 2005. U hrvatskoj zabavnoj glazbi ime Drage Britvića (1935.–2005.) metafora je za autora tekstova i pjesnika koji je sudbinu svojih stihova u književnim časopisima ili ukoričenim zbirkama poezije pretpostavio suživotu s notama najistaknutijih skladatelja. Prepoznatljive tematske cjeline Britvićeva primijenjenog pjesništva su ljubavni i rodoljubni stihovi te pjesme o Zagrebu koje podjednako lako komuniciraju s generacijama slušatelja u regionalnim idiomima (Krapina, Opatija, Split, Požega) i urbanim žanrovima zabavne pjesme, šansone i balade. Na kajkavskom, štokavskom i čakavskom skladali su ga i pjevali najveći – od pjevača do klapa. Drago Britvić bio je jedan od najplodnijih hrvatskih tekstopisaca zabavne glazbe i šansona, i najnagrađivaniji autor stihova na glazbenim festivalima. Britvić je jedan od utemeljitelja Festivala kajkavske popijevke (1966.) i njegov dugogodišnji direktor. Bio je predsjednik Saveza udruženja zabavnih i narodnih muzičara, kao i jedan od osnivača 2. programa Radio Zagreba. U povodu 40. obljetnice Festivala kajkavske popijevke dodijeljena mu je Povelja Grada Krapine (2005.). Posthumno je nagrađen Porinom za životno djelo (2006.).

Nema se tu što dodati, osim stihova pjesme. MIRNO TEKU RIJEKE. 180,00 kn 162,00 kn dostupno.

Slika za Mirno teku rijeke - Britvić, Drago može biti simbolična, zato prije kupovine ... Tekst pjesme Pjerino - Sreca: Zbog tebe sad, mirno teku rijeke, kroz ovaj kraj, vode me do tebe. Danima, trazim te danima, za mene si jedina i meni si potrebna, sanjam nas, u ljubavi trazim spas, dok hodam po snovima, ja te ljubim.

POVEZANE KNJIGE