Među zavađenim narodima

Među zavađenim narodima - Stojić, Mile | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stojić, Mile
DIMENZIJA
3,45 MB
NAZIV DATOTEKE
Među zavađenim narodima.pdf
ISBN
8979357642674

OPIS

Kada je netko pjesnik, a Mile Stojić jest apsolutni pjesnik, onda je i poezija koja iz toga živog i duhovnog vrela izvire ono što nas oplemenjuje, nas koji smo, kako bi Baudelaire rekao, obožavatelji lire, a ovaj poet u svojim najboljim godinama dariva nas još jednom čudesnom knjigom pjesama koju je s rezignacijom i sjetom naslovio Među zavađenim narodima. Čitajući po stoti put tu knjigu stihova, osjećao sam se sretnim što sam s pjesnikom prijatelj. A nema ničega ljepšeg nego diviti se prijatelju, slušati njegovu priču, osluškivati kako kucka taj otmjeni kujundžija i radovati se što to savršeno odzvanja. I pitati se kako sve to umije, tko mu je taj dar podario. U jednoj pjesmi Mile Stojić kaže da je gospodar lutanja, melankolije i poraza, ali bogme i dijela poetskog kozmosa što ga je osvojio. Ne idite na put bez ove dragocjene zbirke, ako mislite nekamo stići. Mirko KovačOd istog autora do sada objavljeno u izdanju V.B.Z.-a: Via Vienna, Priznanje, Večera bez politike, Rječnik za petak i subotu.

June 10, 2019 · Za mene je državna zajednica SFRJ bila EU u malom. Imali smo svoje republike, veroispovesti, svoje škole, akademije, a zajedničku carinu, vojsku i monetu - kaže ... Na taj način nikada nećemo moći donositi potrebne plodove pomirenja, zajedništva i mira niti biti kvasac solidarnosti, ljubavi i bratstva među zavađenim narodima.

Čitanje knjige pjesama "Među zavađenim narodima". Verzija ovog rada Među zavađenim narodima / Mile Stojić.

POVEZANE KNJIGE