Svila

Svila - Baricco, Alessandro | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Baricco, Alessandro
DIMENZIJA
3,75 MB
NAZIV DATOTEKE
Svila.pdf
ISBN
7804201419653

OPIS

Svila, možda najpoznatiji roman talijanskog muzikologa i književnika Alessandra Baricca, priča je o francuskom trgovcu svilom iz 19. stoljeća Hervéu Joncouru. Kada bolest zaprijeti uzgoju dudova svilca u Europi, Hervé napušta rodni Lavilledieu i suprugu Hélène i odlazi na dugačko i egzotično putovanje kako bi pribavio dragocjena jajašca. Na drugom kraju svijeta, u Japanu, domu najfinije svile na svijetu i zemlji u koju stranci nisu dobrodošli, tijekom svog prvog posjeta upoznaje tajanstvenu ženu; oni ne razgovaraju, oni se ne dodiruju, ali taj će susret označiti početak jedne ljubavi koja se zapravo nikad nije dogodila i obilježiti čitav njegov život. Svila je roman neobičnih tehnika, neobičnih ideja i jedinstvenog stila u kojem se prepliću muzikalnost, kratkoća i sažetost izraza i nostalgijom obojene rečenice bliske haiku poeziji. Moćna priča o najdubljim ljudskim željama, ljubavi, putovanjima, požudi i čežnji, prvi put objavljena 1996., s vremenom je stekla status jednog od najneobičnijih modernih bestselera. „Dirljiva ljubavna priča, stilsko remek-djelo i književni dragulj čarobne moći.“ Sunday Times

Slavonska av. 90, 10 040 Zagreb Poslovnice: Zagreb (Žitnjak) Karlovac, Trg Milana Šufflaya 1 Kontakt.

U Kini je pod prijetnjom smrtne kazne bilo zabranjeno iz zemlje iznijeti gusjenicu ili jaja dudovog svilca. Svila je prirodno proteinsko vlakno, od kojih neke mogu biti istkane u tekstil. Najpoznatiji tip svile dobija se iz čaura, kokona, larvi dudove svilobube (Bombix mori) koja je odgajana u zarobljeništvu.

POVEZANE KNJIGE