Jaganjac

Jaganjac - McLaverty, Bernard | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
McLaverty, Bernard
DIMENZIJA
8,65 MB
NAZIV DATOTEKE
Jaganjac.pdf
ISBN
4039698069843

OPIS

Nakon niza vrlo uspjelih knjiga priča – od kojih čitatelji sigurno pamte briljantnu kolekciju ”Vrijeme za igru” – nakladnička kuća V.B.Z. po prvi puta na hrvatskom jeziku predstavlja prvi od ukupno četiri romana sjevernoirskog pisca Bernarda MacLavertyja, Jaganjac (prvi put objavljen 1980), koji je ujedno, po sudu otočke književne kritike, i najuspjelije književno djelo ovoga pisca.Iza pripovijesti o kidnapiranju i/ili spašavanju beznadnog dvanestogodišnjeg momčića kriju se krugovi nerješivih ljudskih problema, koji počinju, kao i obično, surovim obiteljskim nasiljem. U romanu Jaganjac, genijalnom u svojoj jednostavnoj emocionalnosti, a opet usložnjenom u humanističkim, religijsko-simboličkim, pa čak i političkim značenjima, Bernard MacLaverty je dječaka Owena Kanea i njegovog spasitelja i/ili otimača Michaela Lamba – odnosno brata Sebastiana – majstorski proveo kroz šumu književnih žanrova u rasponu od romana o odrastanju do romana ceste. Roman koji završava bijegom iz londonskog homoseksualnog skvota i povratkom na mjesto bijega, rijetko je dirljiva pripovijest o ljudskoj bespomoćnosti, nevinosti, ljubavi i gubitku, i istovremeno pravo malo remek djelo spisateljske virtuoznosti. Bernard MacLaverty rođen je 1942. godine u Belfastu gdje je živio do 1975. kada je odselio u Škotsku. Danas živi u Glasgowu.

Nexe je u utorak u utakmici 6. kola grupne faze EHF Euro lige kod kuće pobijedio sa 35:30 (16:14 ... Press-konferenciju hrvatske rukometne reprezentacije u Egiptu jutro su nakon pobjede protiv Angole pohodili Marko Mamić i Halil Jaganjac.

kola grupne faze EHF Euro lige kod kuće pobijedio sa 35:30 (16:14 ... Press-konferenciju hrvatske rukometne reprezentacije u Egiptu jutro su nakon pobjede protiv Angole pohodili Marko Mamić i Halil Jaganjac. Uvijek mu nekako dugo treba da se opusti, makar je jako dugo već tu.

POVEZANE KNJIGE