Leksikon hranjivih tvari s detaljnim tablicama vrijednosti

Leksikon hranjivih tvari s detaljnim tablicama vrijednosti - Borić, Neven | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Borić, Neven
DIMENZIJA
10,25 MB
NAZIV DATOTEKE
Leksikon hranjivih tvari s detaljnim tablicama vrijednosti.pdf
ISBN
4201771145364

OPIS

Svijest o prehrani postala je sastavni dio naše svakodnevice, a potreba za većom brigom o prehrani i zdravlju rezultat je pojave sve većih količina industrijski proizvedenih namirnica upitnih nutritivnih vrijednosti koje u kombinaciji s ubrzanim tempom života, stresom i pomanaknjem fizičkih aktivnosti negativno djeluju nanaše zdravlje i sveukupno stanje organizma. Sve to upućuje nas da se detaljnije upoznamo s namirnicama koje unosimo u organizam i odaberemo one koje po svim najnovijim istraživanjima imaju najveću vrijednost. U ovoj knjiziautora Nevena Borića pronaći ćete i detaljne tablice vrijednosti zdravih namirnica!

KUSHI, Michio. KNJIGA MUDROSTI 'Način života, preventiva i život dalje od ljekova pokazalo se solidan u mom slučaju, pa ... U radu je dan pregled osnovnih pojmova vezanih za označavanje hrane, izračun kalorijske vrijednosti hrane, te izračun ukupnog sadržaja pojedinih hranjivih tvari u hrani.

Primjerice, neke određene hranjive tvari trebamo više ukoliko smo bolesni, poput vitamina, ili se bavimo nekim sportom pa nam treba više svih hranjivih tvari u odnosu na one koji se ne bave sportom. (1) Ovim se Pravilnikom propisuje način navođenja hranjivih vrijednosti hrane namijenjene: - isporuci krajnjem potrošaču; - opskrbi ugostiteljskih objekata, kantina, bolnica, dječjih vrtića, škola, ustanova socijalne skrbi i drugih sličnih subjekata u poslovanju s hranom koji hranu nude krajnjem potrošaču za izravnu konzumaciju. g, mg, g) i definicijama hranjivih tvari (npr. proteina, ugljikohidrata, vitamina).

POVEZANE KNJIGE