Tamna noć duše

Tamna noć duše - Moore, Thomas | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Moore, Thomas
DIMENZIJA
6,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Tamna noć duše.pdf
ISBN
2784093473183

OPIS

Tamna noć duše – optimističan i pozitivan vodič kroz životne nedaće Svaki se ljudski život sastoji od svjetlosti i tame, sreće i tuge, vitalnosti i umrtvljenja. Način na koji razmišljamo o ovim mijenama čini presudnu razliku. Naši životi vrve mračnim emocionalnim tunelima: bio to gubitak voljene osobe ili kraj odnosa, starenje ili bolest, karijerna razočarenja ili, pak, samo dugotrajan osjećaj nezadovoljstva životom. Društvo je sklono promatrati ovakve „tamne noći“ u kliničkim okvirima, kao prepreke koje je nužno prevladati što je brže moguće. Međutim, Moore nam pokazuje da uvažavanje i shvaćanje ovih razdoblja krhkosti kao perioda inkubacije i pozitivnih prigoda za razmatranje najdubljih potreba naše duše može rezultirati iscjeljenjem i novim poimanjem životnog smisla. U Tamnoj noći duše ove metaforičke tamne noći nisu predstavljene u negativnom svjetlu, nego kao razdoblja promjene, prigode za povratak sebi, te obredi prijelaza koji rezultiraju preobrazbom. Ova knjiga donosi optimističan, inspirativan i nov pogled na teme kao što su:Iscjeliteljska moć melankolije Seksualna tamna noć i misteriji bračne zajednice Pronalazak utjehe u razdobljima bolesti i procesu starenja Tjeskoba, ljutnja i razni vidovi privremenih neuračunljivosti Povezivanje kreativnosti, duhovnosti i emocionalnih kriza Pronalazak smisla i ljepote u tami.

Naši životi vrve mračnim emocionalnim tunelima: bio to gubitak voljene osobe ili kraj odnosa, starenje ... Tamna noć duše slična je iskustvu koje bi duša trebala proći u Čistilištu - mjestu u katoličkoj doktrini na kojem se iskorjenjuju sve tjelesne strasti i želje, oslobađaju sve sumnje, pročišćavaju svi grijesi, nakon čega dolazi zaslužena nagrada u nebu. Tamna noć duše - optimističan i pozitivan vodič kroz životne nedaće. Svaki se ljudski život sastoji od svjetlosti i tame, sreće i tuge, vitalnosti i umrtvljenja.

Sada neću pisati o toj knjizi, nego o pojmu «tamna noć duše». Ono što ja mislim pod time je stanje duše, koje je tjeskobno, bolno i teško podnošljivo.

POVEZANE KNJIGE