O smrti i postojanju

O smrti i postojanju - Schopenhauer, Arthur | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Schopenhauer, Arthur
DIMENZIJA
4,2 MB
NAZIV DATOTEKE
O smrti i postojanju.pdf
ISBN
3594621247355

OPIS

Knjiga O smrti i postojanju Arthura Schopenhauera istaknutog njemačkog filozofa 19.stoljeća, izvadak je iz njegove kapitalne knjige Svijet kao volja i predstava objavljene 1818. godine. Duboki i sveobuhvatni pesimizam, utemeljen u Schopenhauerovu životu, filozof je zasnovao metafizički: Što je drugo čitavo postojanje nego težnja iz nedostatka, patnja i bol? Autor jedini izlaz vidi u askezi, utapanju u nirvani i glazbi kao jedinoj umjetnosti koja može osloboditi duh od služenja volji. Strah od smrti počiva na iluziji da naše unutarnje Ja nestaje, a svijet ostaje, no zapravo je obrnuto: unutarnje Ja traje, a svijet nestaje, tvrdi Schopenhauer.

U trenucima boli zbog odlaska vašeg najmilijeg podijelite tugu s bliskim ljudima. Obavijestite rodbinu i prijatelje o svom gubitku, datumu, vremenu i mjestu posljednjeg ispraćaja.

Duboki i sveobuhvatni pesimizam, utemeljen u Schopenhauerovu životu, filozof je zasnovao metafizički: Što je drugo čitavo postojanje nego težnja iz nedostatka, patnja i bol? Najprije će biti riječi o statusu smrti u grčkom i rimskom društvu te o važnosti i moći koju su pridavali mrtvima i kako su iz promatranja prirode oblikovana vjerovanja o umiranju i posmrtnom postojanju u Podzemlju. Govorit će se i o percepciji smrti kod Grka i Rimljana, Tri filma o postojanju đavla koji se temelje na stvarnim događajima ...

POVEZANE KNJIGE