Alkalna prehrana

Alkalna prehrana - Domenig, Stephan dr. | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Domenig, Stephan dr.
DIMENZIJA
4,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Alkalna prehrana.pdf
ISBN
6405157011753

OPIS

U Alkalnoj prehrani otkrit ćete zdraviji pristup prehrani, odnosno naučiti s pomoću kojih namirnica možete uspostaviti pravilan odnos između kiselog i alkalnog. Naša tijela mogu biti ili alkalna ili kisela. Kako bismo bili zdravi, dobro se osjećali i s lakoćom obavljali svakidašnje poslove, naš pH morao bi biti neutralan ili blago alkalan – između 7,3 i 7,5. Nažalost, zbog suvremenog načina prehrane, pH je obično mnogo manji, odnosno kiseliji, i stoga se osjećamo umornima, bezvoljnima, nadutima, općenito – loše. Uz to, s godinama tijelo postaje kiselije, a to prouzročuje raznovrsne teškoće, od srčanih bolesti do gubitka pamćenja. Već više od 100 godina načela načina življenja i prehrane koja je postavio austrijski liječnik F. X. Mayr i koja su predstavljena u Alkalnoj prehrani pomažu desetcima tisuća ljudi da uvedu red u svoju prehranu, oslobode se suvišnih kilograma i bolje se osjećaju. Nema ovdje brojenja kalorija ni čarobnih dijeta – riječ je samo o tome kako se osjećati bolje s pomoću zdravije, manje kisele prehrane i ravnoteže između tjelovježbe i odmora. Nudimo vam 14-dnevni plan s dnevnim jelovni-cima i raznovrsnim alkalnim receptima koje ćete i ubuduće rado pripremati. Medicinski dokazan pristup poboljšanju zdravlja, Alkalna prehrana sadržava sve što vam je potrebno kako biste postigli i održali ravnotežu i životnu energiju. Očistite preopterećen probavni sustav i zaustavite prerano starenje. Alkalna prehrana pokazat će vam kako prehranom uspostaviti normalnu pH- vrijednost. Tijekom 14-dnevne kure možete: • provjeriti kiselost ili alkalnost svoga organizma s pomoću lakmus-trakica za mjerenje pH-vrijednosti • početi vidljivo gubiti suvišne kilograme • imati blistavu kožu i više energije.

Naučimo kako suvremeni stil života, koji uglavnom zakiseljuje naš organizam, učiniti zdravijim, što poručuje i knjiga Alkalna prehrana u izdanju Školske knjige Alkalna dijeta je plan ishrane je poznat i kao alkalno-kisela ili kiselo-alkalna ishrana. Koncept alkalne ishrane je jednostavan - više alkalizujućih (pH vrednost veća od 7), manje acidičnih (pH vrednost manja od 7) namirnica.

Meso, mesni proizvodi, prevelik unos mlijeka i mliječnih proizvoda stvaraju kiselost u tijelu, a njihov prevelik unos je riziko - faktor kod raznih vrsta karcinoma te stoga kada se karcinom i dijagnosticira, nutritivni tretman uključuje minimiziranje ili potpuno ukidanje unosa ... Dr. Lejla Kažinić Kreho autorica je hrvatskih bestselera; Prehrana 21.

POVEZANE KNJIGE