Hereditas Linguae Latinae OŠ čitanka

Hereditas Linguae Latinae OŠ čitanka - Milanović, Zvonimir | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Milanović, Zvonimir
DIMENZIJA
6,6 MB
NAZIV DATOTEKE
Hereditas Linguae Latinae OŠ čitanka.pdf
ISBN
2432011541800

OPIS

Latinski jezik Hereditas Linguae Latinae, 5-8 razred – Udžbenik se temelji na znanstvenim i općeprihvaćenim činjenicama te ispunjava sve potrebne znanstvene, pedagoške, etičke i jezične zahtjeve. Učenicima tako predstavlja vrijednosne aspekte učenja latinskog jezika i rimske civilizacije. – Primjeren je učenikovim razvojnim sposobnostima, omogućuje razvoj kritičkog mišljenja, potiče kognitivni razvoj i zanimanje za nastavne sadržaje. Usmjeren je na stjecanje i razvijanje temeljnih kompetencija za cjeloživotno obrazovanje. – Čitanka služi kao knjiga o baštini latinskog jezika, obuhvaća tradiciju latinskog jezika od antičkih vremena do danas te tako prati kronološki slijed povijesnih i kulturnih sadržaja. Civilizacijski sadržaji su učenicima predstavljeni u vidu tekstova napisanih na hrvatskom jeziku. U njima se obrađuju razne teme iz rimske povijesti, književnosti, mitologije, filozofije i sl. te kasnijih razdoblja latinske kulture. – Na kraju čitanke su latinsko-hrvatski rječnik i hrvatsko-latinski rječnik, oba prilagođena tekstovima i vježbama u udžbeniku. Na kraju svakog poglavlja su latinske izreke i poslovice, koje se sadržajno vežu uz obrađeno gradivo te potkrepljuju obrađene gramatičke jedinice. Uporabu udžbenika i rad na tekstu olakšavaju upute na konkretne gramatičke sadržaje (paragrafe) u radnoj bilježnici. – Radna bilježnica u potpunosti korespondira sa sadržajima latinskih tekstova iz poglavlja u čitanci. Vježbe i zadaci sadržajno su usklađeni s latinskim tekstovima i nadopunjavaju ih. Zadaci su različitog tipa, od jednostavnijih prema složenijima i podupiru nastojanje da se učenici aktivno uključe u proces usvajanja gramatičkog gradiva. Sadržavaju prijevodne vježbe, vježbe u kojima se traži dopisivanje ispravnog oblika ili promjena broja i druge poticajne aktivnosti. Osim vježbi i zadataka, tu su i duhovite ilustracije koje nastoje demistificirati predodžbu o latinskom jeziku kao ozbiljnom i “mrtvom” jeziku. – Udžbenik pomaže učenicima da steknu i učvrste svoje spoznaje o rimskim temeljima zapadne civilizacije, o snažnom utjecaju latinskog jezika i kulture na brojne aspekte života tijekom povijesti do današnjih dana, a posebno mjesto unutar njega ima i latinitet na tlu današnje Hrvatske. U potpunosti obuhvaća nastavne cjeline i teme, leksička područja i gramatičke strukture predviđene propisanim Nastavnim planom i programom za učenje latinskog jezika u osnovnim školama

ošnjak, . Čulina Alfa udžbenik i zbirka u jednom Latinski jezik Hereditas linguae Latinae Z.

razred gimnazije : Hereditas linguae latinae, dr.sc. Zvonimir Milanović, cijena - 35,00 kn Dostava Ovaj predmet može biti dostavljen na tvoju kućnu adresu. čitanka Matematika Matematički izazovi 1.

POVEZANE KNJIGE