1Q84 knjiga treća

1Q84 knjiga treća - Murakami, Haruki | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Murakami, Haruki
DIMENZIJA
6,80 MB
NAZIV DATOTEKE
1Q84 knjiga treća.pdf
ISBN
4105894658198

OPIS

Brojne teme i događanja iz prva dva toma u ovom će se trećem dijelu svesti na ljubavnu priču s akterima Aomame i Tengom. Aomame u tajnosti boravi u nekom stanu i svaki dan kroz mali usjek promatra park. Tamo je jednom vidjela Tenga i sada čeka njegov povratak. Tengo također razmišlja o njoj pišući priču koja se odigrava u svijetu s dva mjeseca na nebu i provodeći poslijepodneva u sanatoriju kod nepokretnog i usnulog oca. Osjeća Aomaminu blizinu i zna da i ona njega traži. Međutim, za Aomamom traga i Ushikawa, ali sasvim drugače motiviran – angažirali su ga tjelohranitelji ubijenog Vođe sekte, “gadni tipovi”, zbog sumnje da je počinila to ubojstvo…

godine i paralelnog vremena u godini 1Q84. Prvi tom ovog kapitalnog romana pokriva period od aprila do juna i kroz ... Knjiga: 1Q84-knjiga treća, Haruki Murakami, 978-86-6145-071-6 - Romani; Pripovetke - Proticanje krvi kao jedini dokaz stvarnog sveta,pravi je murakamijevski slojeviti odgovor na Veliko pitanje.Roman 1Q84 je pored ostalog i kritika ubrzanog tempa života,tehnološkog razvoja,nasilja,pohlepe i večite težnje za sticanjem na globalnom i ličnom životu. U ovom drugom tomu, Aomame i Tengo, sticajem neobičnih događaja, potvrđuju svoje sumnje da se nalaze u drugom vremenu - u godini 1Q84 - iz kojeg ne mogu da se vrate natrag u 1984.

Ali u ovom svijetu na nebu svijetle dva mjeseca. U ovom svijetu, sudbine dvoje ljudi, Tenga i Aomame, neraskidivo su povezane.

POVEZANE KNJIGE