Zagrepčanka

Zagrepčanka - Glumac, Branislav | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Glumac, Branislav
DIMENZIJA
3,62 MB
NAZIV DATOTEKE
Zagrepčanka.pdf
ISBN
9338654318585

OPIS

Roman Zagrepčanka objavljen je davne 1974. i od tada je doživio čak 12 izdanja. Vrlo brzo stekao je status kultnog romana koji je obilježio jedno vrijeme, ali to je roman koji su čitale mnoge generacije. Kroz priču o životu djevojke Marijane, govori o odrastanju jedne generacije. Marijana potječe iz višeg sloja, školuje se za liječnicu, no ne zadržava se u miljeu u kojem je odrasla, već se kreće raznim dijelovima grada, ne bježeći niti od periferije. Ona je promiskuitetna, spava s bogatim muškarcima, živi posve neobuzdano. Obitelj doživljava kao lažnu, potrošenu licemjernu zajednicu u kojoj roditelji streme tek ugledu i moći. Glumac nam ne nudi nikakav sladunjavi kraj. Baš zbog toga što nije nimalo uljepšavao, već je brutalno razgolitio ljude i njihovo ponašanje, u situacijama koje su danas jednako žive kao i prije 40 godina, Zagrepčanka je roman koji će voljeti i nove generacije. Darija Žilić

Alemku Markotić je predložio HDZ-ov ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić. Stranka je to podržala unatoč cijepljenju majke u klinici koju vodi i kršenju mjera na misi: Stručna je i nesebično se bori protiv pandemije Za nagradu "Zagrepčanka godine" u Gradsku skupštinu stiglo je ukupno 12 prijedloga, među kojima i onaj KBC-a Zagreb i Vijeća Mjesnog odbora Budenec, koji za tu nagradu predlažu Alemku Markotić, ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti "Dr.

prosinca 2012. prvu hrvatsku utrku stubama pod nazivom "Zagrepčanka 512".

POVEZANE KNJIGE