Ramones američki bend

Ramones američki bend - Bessman, Jim | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bessman, Jim
DIMENZIJA
7,26 MB
NAZIV DATOTEKE
Ramones američki bend.pdf
ISBN
5805413794478

OPIS

Joey, Johnny, Dee Dee, Tommy, Marky, Richie, C.J…. Svi su ti dečki bili Ramones, neki dvije gaže, drugi nebrojeni niz turneja. Karijera duga dvadeset i dvije godine zapravo nikada nije ni prestala jer danas su Ramonesi jednako popularni kao i na samom početku karijere.Dečki iz New Yorka uočljivi po svojoj visini i kožnjacima iz kojih se nikad nisu skidali nisu mogli ni zamisliti kakav će uspjeh ostvariti, a kamoli da će njihove pjesme definirati zvuk i stav sedamdesetih godina. Cure su vrištale na njihovim svirkama, a dečki su željeli izledati kao oni. Svojim uzastopnim gažama korak po korak osvajali su američku scenu, a s vremenom pokorili i ostatak svijeta. Na listi najutjecajnijih rock izvođača svih vremena Ramonesi kotiraju vrlo visoko, tik do Elvisa Presleyja, Beatlesa, Rolling Stonesa i Led Zeppelina. Njihov utjecaj na punk i rock scenu očit je do danas. Od njujorških podruma do svjetske slave i popularnosti, biografija Ramonesa autora Jima Bessmana izvrsna je kronika grupe koja je, pokušavajući uhvatiti esenciju rock’n’rolla u vrijeme kad to nije bilo ni moderno niti lukrativno, potpalila eksploziju punka i nepovratno promijenila kulturu 20.stoljeća, uključujući i kulturu Hrvatske putem naših izvođača novoga vala koji su se često i rado pozivali baš na utjecaje Ramonesa.

Karijera duga dvadeset i dvije godine zapravo nikada nije ni prestala jer danas su Ramonesi jednako popularni kao i na samom početku karijere. Dečki iz New Yorka, uočljivi po svojoj visini i kožnjacima iz kojih se nikad nisu skidali, nisu mogli ni zamisliti ... Ramones su američki punk rock bend oformljen u New Yorku 1974.

... Svi su ti dečki bili Ramones, neki dvije gaže, drugi nebrojeni niz turneja.

POVEZANE KNJIGE