Cvat lipe na Balkanu

Cvat lipe na Balkanu - Kuić, Gordana | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kuić, Gordana
DIMENZIJA
12,35 MB
NAZIV DATOTEKE
Cvat lipe na Balkanu.pdf
ISBN
7408430043576

OPIS

… Urbanog sadržaja, sa odnosima koji počivaju na srodstvima, ljubavima, brakovima, stradanjima i potucanjima Jevreja i Srba, njeni romani prvenstveno obrađuju život u građanskim krugovima. Tu se govore razni jezici, tu se rado i često putuje, susreću se bezbrojni ljudi i glavne životne teme nalaze isključivo u okvirima porodičnih, društvenih i intelektualnih dodira. U preobilju likova i mnoštvu epizoda, romani Gordane Kuić neprimetno odražavaju jedinstvenu unutrašnju nit koju čini osobena balkanska jevrejska nostalgija, jaka duhovna i emotivna veza sarajevskih i beogradskih Jevreja za zavičaj. U romanima Gordane Kuić Jevreji se javljaju kao nosioci tradicionalnih građanskih i urbanih vrednosti i plemenitih starosedelačkih spona među ljudima koji su na istome tlu dugo delili zajedničku istorijsku kob. Predrag Palevestra Jevrejski pisci u srpskoj književnosti … Iako je roman nastajao svjesno i sazrijevao dugo vremena u autoru, imamo utisak da je napisan za veoma kratko vrijeme, u jednom dahu, da je prosto ‘iscurio’ iz autorovog pera, nošen velikim žarom i prijekom potrebom pisca da se mnogo toga iz naše ne tako daleke istorije zabilježi i ne zaboravi. Prof. dr Branko Ostojić

Cvat lipe na Balkanu je priča o odrastanju jedne devojčice, njenoj mladosti, prijateljstvima, ljubavima... Cvat lipe na Balkanu je roman srpske književnice Gordane Kuić iz 2009. koji predstavlja nastavak njenog romana Miris kiše na Balkanu.Od jeseni 2011.

Eksterni linkovi Bili smo u stanu u kome se događala čitava priča romana Gordane Kuić "Cvat lipe na Balkanu". Gordana Kuić i dan-danas živi u tom stanu koji je verno rekonstr... CVAT LIPE NA BALKANU - sve epizode serije na You Tube-u Za sve one koji vole da pogledaju, na jednom mestu dajemo You Tube linkove za sve epizode serije Cvat lipe na Balkanu .

POVEZANE KNJIGE