Stres i tjelesno zdravlje

Stres i tjelesno zdravlje - Hudek-Knežević, Jasna | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hudek-Knežević, Jasna
DIMENZIJA
7,54 MB
NAZIV DATOTEKE
Stres i tjelesno zdravlje.pdf
ISBN
4489012606936

OPIS

Knjiga se sastoji od tri poglavlja čiji se sadržaji odnose na pregled relevantnih teorijskih pristupa i empirijskih istraživanja djelovanja stresa i njegovih posrednika na nastanak bolesti i održavanje zdravlja. Ona je namijenjena ponajprije studentima preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija psihologije, ali i psiholozima zainteresiranima za bolji uvid u problematiku stresa i njegova djelovanja na nastanak bolesti, odnosno održavanje zdravlja. Vjerujemo da će knjiga biti korisna i studentima medicine i liječnicima, ponajprije u onim dijelovima u kojima se govori o rezultatima istraživanja djelovanja stresa na zdravlje te psihosocijalnim posrednicima između stresa i zdravlja. Nadamo se da smo donekle uspjeli u nastojanju da ovom knjigom čitateljima pružimo uvid i omogućimo kritički pristup širokom području istraživanja stresa i njegova utjecaja na tjelesno zdravlje. Iz sadržaja Konceptualizacije stresa: povijesni pregled istraživanja stresa; stres kao podražaj; stres kao reakcija organizma; stres kao transakcija između pojedinca i okoline; Posrednici odnosa stresa i zdravlja: kontrola i stres; suočavanje sa stresom; socijalna podrška i stres; Stres i zdravstveni ishodi: stres, bolest i zdravlje

Svakodnevni poslovni zadaci, odgajanje djece, obiteljske obveze - sve su to situacije koje će donijeti veću ili manju količinu stresa. Dok se za kratkotrajni stres tvrdi da je zapravo dobar i poticajan za organizam, dugotrajne i jako stresne situacije negativno djeluju na tijelo i čine nas podložnijima zdravstvenim tegobama. Since the beginning of time stress is well common term in all manifestations of human life.

Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Ispitivanja djelovanja stresa na tjelesno zdravlje najčešće se još smatraju rubnim područjem biomedicinskih znanosti, što je djelomično posljedica nedovoljnog poznavanja rezultata novijih istraživanja, ali i sumnjičavosti stručnjaka prema psihosomatskom modelu zdravlja, koji podrazumjeva da su psihički faktori, a među njima i psihosocijalni stres, najčešći uzroci tjelesnih bolesti. Stres je gotovo neizbježna posljedica odraslog života. Svakodnevni poslovni zadaci, odgajanje djece, obiteljske obveze - sve su to situacije koje će donijeti veću ili manju količinu stresa.

POVEZANE KNJIGE